Betaalbaar bouwen in Hengevelde? Schrijf je dan nu in

“Animo om nieuw te bouwen in Hengevelde is er genoeg”, weet Tonnie Wegdam, voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging SIO. “Volgens onze gegevens zijn er circa 69 kavels beschikbaar. In de praktijk echter, zijn deze met name voor starters en senioren, haast niet te betalen. Daarom zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Hof van Twente om te komen tot oplossingen. En die gaan er komen, zoveel is zeker”, benadrukt Tonnie Wegdam. “De gemeente denkt goed mee en is bereid het bestaande bestemmingsplan aan te passen om ruimte te maken voor circa 24 starterswoningen en circa 16 levensloopbestendige-, of wel; seniorenwoningen. Wil je kans maken op een van deze woning in Hengevelde, dan is het nú vooral belangrijk om je in te schrijven bij gemeente Hof van Twente zodat je op de kavelwachtlijst komt. De gemeente wil weten hoeveel serieus gegadigden er zijn. En het is ook de gemeente die op volgorde van inschrijving de kavels straks uitgeeft aan elke particuliere inschrijver. Je betaalt een bedrag voor inschrijving, maar verder verplicht het je nog tot niets. Inschrijven voor een kavel in Hengevelde doe je via de site van de gemeente (KLIK HIER).”

>> DOWNLOAD DE BROCHURE <<

Kleinere, betaalbare kavels
Dat nieuwbouwen voor starters en senioren duur is, komt volgens Wegdam, naast stijging van bouwkosten, voor een belangrijk deel door de grootte van de kavels. “En laat nou nét die starters en senioren helemaal geen behoefte hebben aan een grote lap grond. Veel starters geven aan weinig tijd te hebben voor onderhoud van een tuin. En datzelfde geldt, soms om andere redenen, ook voor senioren. Voor deze laatste doelgroep gaan we trouwens ook in gesprek met woningcorporaties om te kijken naar mogelijkheden voor hen om te huren.” De werkgroep die het bouwplan voorbereidt noemt zichzelf ‘STAWO 2.0’. Een gemêleerd gezelschap bestaand uit ondernemers, starters en senioren uit Hengevelde. De werkgroep wordt ondersteund door ondernemersvereniging SIO. “Het zou logisch zijn als een dorpsraad die ondersteuning biedt. ‘Fijn, betaalbaar en energieneutraal bouwen’ is immers een onderwerp dat de hele gemeenschap aangaat. Maar aangezien we in Hengevelde nog geen dorpsraad hebben, pakken wij dit op”, verklaart Wegdam.

Aanpassing bestemmingsplan
‘De Marke III, fase 2’ De gesprekken die de leden van de werkgroep STAWO 2.0 voeren met de gemeente Hof van Twente zijn constructief en voortvarend. “Voor het verkleinen van kavels en het aanpassen van de bouwblokken, is wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente staat welwillend tegenover onze voorstellen, maar zo’n aanpassing kost goede beraadslaging en dus ook tijd. Als werkgroep houden we de vaart erin. Duidelijk is dat onze belangen hetzelfde zijn. Net als wij, wil ook de gemeente immers ruimte bieden aan jongeren en ouderen in de eigen kernen. Tegelijkertijd zijn we als werkgroep in gesprek met Rabobank, onafhankelijk financieel experts, adviseurs op het gebied van duurzaamheid, ontwerpers en bouwcombinatie Ten Heggeler/Dura Vermeer Bouw Hengelo. Door kennis en ervaring, veelal uit ons eigen Hengevelde, samen te brengen, komen we tot de mooiste resultaten. En daar doen we ’t voor”, verklaart Wegdam.

Concrete producten en prijzen
Naast een zo laag mogelijke instapprijs heeft de werkgroep zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk waar voor het geld te behalen voor toekomstige bewoners. “Efficiënte planvorming en afstemming, komt de uiteindelijke kwaliteit van de afzonderlijke woningen ten goede. Dat is het voordeel van deze gezamenlijke aanpak. Om het voor geïnteresseerden concreet en helder te maken hebben we de gemeente en bouwcombinatie Ten Heggeler/Dura Vermeer Bouw Hengelo gevraagd om richtprijzen af te geven voor de kavels en de verschillende woningen. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.”

* Alle genoemde bedragen zijn richtprijzen en inclusief BTW.

** Per woning gelden bepaalde uitsluitingen. Daarover meer informatie bij de bouwcombinatie. Er valt veel te kiezen

“Luisterend naar de wensen van starters en senioren, heeft bouwcombinatie Ten Heggeler/Dura Vermeer Bouw Hengelo een breed scala aan opties samengesteld die toe te voegen zijn aan de basiswoning. Dit varieert van een aanbouw, overkapping en dakkapel tot een inloopkast of extra slaapkamer. In oktober organiseren we een informatieavond waar we de bouwplannen en alle mogelijke opties uitgebreid toelichten”, verzekert Wegdam. “Dus; ben je geïnteresseerd, schrijf je dan zo snel mogelijk in voor een kavelbij gemeente Hof van Twente. Wil je meer informatie over het bouwplan en de woningen; download de digitale bouwbrochure. En wil je een gesprek over bovenstaande bouwproducten, laat dan je naam achter via de link naar het aanmeldingsformulier op pagina 6 van de bouwbrochure.