COOP Hengevelde organiseert ludieke statiegeldactie, help mee!

Coop Hengevelde is begin dit jaar gestart met een nieuwe actie: de lokale statiegeldactie. Klanten kunnen ieder kwartaal het statiegeld doneren aan een goed doel in de buurt. COOP verdubbelt het bedrag wat er per kwartaal wordt gedoneerd!

Voor kwartaal 1 is Stichting Franje Hof van Twente geselecteerd als goed doel. Vanaf 01-01-2020 tot en met 31-03-2020 kan het statiegeld worden gedoneerd aan deze stichting!

Wat doet Stichting Franje?

Stichting Franje vervoert dagelijks met hun gele bestickerde bussen - vaak oudere - inwoners van onze gemeente onder andere naar de dagopvang in de diverse kernen. In Hengevelde rijden ze bijvoorbeeld voor de Pellehof. Zo vervoeren ze Hengevelder ouderen naar o.a. de Wozoco in Diepenheim. Daarnaast organiseren ze door het hele jaar heen allerlei activiteiten om mensen die eenzaam zijn of moeilijk de deur uitkomen een aantal gezellige uren te bezorgen. Voor wie dat wenst inclusief comfortabel en veilig vervoer met Franje’s eigen (rolstoel)bussen. Verdere activiteiten van Franje zijn bijvoorbeeld: Zomercafé ’s, rolstoelwandelen, gezamenlijke maaltijden, feestmiddagen (op 5 oktober 2019 jl. werd er nog een groots Oktoberfest bij de Gebrande Waateren georganiseerd waarbij ca. 250 ouderen werden vermaakt). Franje streeft ernaar om die activiteiten voor zo laag mogelijke bedragen aan te bieden opdat die ook voor inwoners met een smallere beurs betaalbaar zijn. Uw bijdrage doormiddel van een donatie van uw statiegeld wordt door Franje zéér op prijs gesteld. Franje telt inmiddels 250 vrijwilligers in de gemeente Hof van Twente. GEEN ENKELE vrijwilliger van Franje ontvangt enige vergoeding. Alle inkomsten worden besteed ten behoeve van activiteiten. Voor meer informatie, foto’s of (aankomende) activiteiten kijk op www.franje.nl.

Hoe werkt het doneren van statiegeld aan Stichting Franje?

1. Voer uw kratten en/of flessen in bij het flessenautomaat van Coop Hengevelde.

2. Na het invoeren verschijnt er een “Donatie” knop in beeld.

3. Klik op deze knop en selecteer het logo van Stichting Franje wat in beeld verschijnt.

4. Uw statiegeld is nu gedoneerd aan Stichting Franje, na afloop van het kwartaal 1 verdubbeld COOP het totaalbedrag en reiken ze een cheque uit aan Stichting Franje!

Namens Coop Hengevelde, maar ook zeker namens Stichting Franje, bedankt voor uw bijdrage!