Ervaren letselschadespecialisten starten eigen kantoor in Hengevelde

Op ondernemershuis Hengelandt, aan de Goorsestraat 10 in Hengevelde, prijkt sinds kort het bedrijfslogo van ‘Engberink en Kluijt, Rechtshulp bij Letselschade’. Eigenaren zijn Marc Engberink en Otto Kluijt, allebei al meer dan 20 jaar actief als letselschade expert. Tot voor kort hadden beide heren een goede baan bij een andere werkgever, maar toch knaagde er iets. “We willen dit mooie vak uitoefenen op een manier die ook voor onszelf echt goed voelt. We willen de tijd nemen die nodig is voor mensen die schade geleden hebben. Letsel door dieren, een eenzijdig ongeval met een schade verzekering inzittenden dekking (SVI) , een ongeval op het werk of in het verkeer… Allemaal voorbeelden van letselschade waarbij vaak ook sprake is van verdriet en rouw. Aspecten waarvoor begrip en tijd moet zijn, vinden wij. Bij ons staat persoonlijke aandacht voorop.” 

Twijfel niet maar neem contact op
Het kantoor van Engberink en Kluijt biedt prachtig uitzicht over weilanden en bossen. Het is rustig gelegen en biedt de cliënten die ze daar ontvangen, veel privacy. “Maar…”, vertelt Marc Engberink, “we weten uit ervaring dat desondanks de drempel soms best hoog is voor mensen om hun zaak aan letselschadespecialisten voor te leggen. Om deze drempel te verlagen bezoeken we onze klanten graag thuis. Otto woont in Markelo en ik in Haaksbergen. Van daaruit komen we in heel Twente en de Achterhoek.  Soms twijfelen mensen of de omvang van hun schade na een ongeluk, wel de moeite waard is om een zaak van te maken. Ook zien we terughoudendheid als schade ontstaan is tijdens het werk. Mensen zijn bang dat het verhalen van schade bij de werkgever, de werkrelatie zal vertroebelen of dat ze hun baan verliezen. Die angst is begrijpelijk, maar valt ook te betreuren. Vroeg of laat krijgen mensen spijt dat ze geen aanspraak gemaakt hebben op dát waar ze recht op hebben. Daarom zeggen we steeds weer; ‘heeft u een vraag? Twijfelt u over uw schadezaak? Bel of mail ons voor een eerste inschatting. Als u wilt, spreken we daarna bij u thuis af, om in uw eigen omgeving te bespreken wat er gebeurd is. Zo’n eerste gesprek is altijd vrijblijvend. We proberen erachter te komen wat er feitelijk gebeurd is, wat de schade betekent voor het slachtoffer en voor zijn of haar eventuele gezinsleden, en welke gevolgen de schade heeft voor de toekomst van betrokkenen. Ook zijn we meteen eerlijk en reëel over hoe kansrijk het verhalen van de geleden schade is.”

Gratis hulp bij letselschade
We zeggen wel eens: ‘Nederland is een ontwikkelingsland op het gebied van letselschade.’ In Nederland zijn we het niet gewend om een ander aansprakelijk te stellen voor verlies van zelfredzaamheid bijvoorbeeld, voor aangedane pijn en ongemak, of voor kosten die voortvloeien uit ingehuurde huishoudelijke of bedrijfsmatige hulp. Vaak is de omvang van de schade veel groter dan mensen in eerste instantie zelf denken. Het gaat immers niet alleen om de schade op dat moment, maar ook over vervolgschade doordat iemand bepaalde werkzaamheden of hobby’s niet meer kan uitoefenen. Als u zelf geen schuld heeft aan de geleden schade, dan zijn de kosten voor afhandeling van de letselschadezaak voor de wederpartij. Werkgevers bijvoorbeeld, zijn over het algemeen goed verzekerd en hoeven de schade niet uit eigen zak te betalen. We gaan voor het verhaal van de gehele schade maar houden oog voor de tijd dat een dossier loopt. Daarom blijven we steeds in gesprek met onze klant en zoeken we naar balans tussen inspanning, investering, uitkering en genoegdoening.”

Goed geregeld
Otto Kluijt woont in het buitengebied en Marc Engberink heeft aanvullende opleidingen gevolgd  in de agrarische sector.  “Dus van huis uit zijn we thuis in de agrarische wereld. We zien kansen maar kennen ook de risico’s en valkuilen. Vandaar ook dat we regelmatig boeren bijstaan met juridisch advies en helpen bij het verhalen van schade. Daarnaast zijn de cliënten van Engberink en Kluijt vaak particulieren. “Bent u niet tevreden over uw huidige belangenbehartiger of rechtsbijstandsverzekeraar, leg uw zaak dan eens vrijblijvend aan ons voor. Dit kan ook als u een second opinion wenst.”  De letselschadespecialisten Engberink en Kluijt zijn lid van meerdere brancheorganisaties, waaronder het Nederlands Instituut Letselschaderegelaars (NIS) en Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE).

Kijk voor meer informatie ook eens op de website www.engberinkenkluijt.nl, stuur een mail naar info@engberinkenkluijt.nl of bel: 085 01 88 598.

Tekst:
Ellen te Riele
Mail-me-nu.nl, voor communicatieadvies, (SEO) tekst en training
Het Uding 9
7496 DC Hengevelde
 
T: 06 290 585 93
I:  www.mail-me-nu.nl