Frank Pelle en Jan Asbroek zijn 40 jaar werkzaam bij HEBO kozijnen

Vrijdag 18 november vierden de collega’s van HEBO Kozijnen het 40 jarig jubileum van twee van hen. Oud Hengeveldernaar Frank Pelle (nu woonachtig in Losser) en Benteloër Jan Asbroek begonnen hun werkzaamheden bij HEBO in het jaar 1982. Een prachtige mijlpaal waar graag even bij werd stilgestaan. De jubilarissen werden om 16.30 uur in de kantine bij HEBO Hout verwacht om gezamenlijk te starten met koffie. Jan Asbroek, werkzaam in de service, werd opgehaald door zijn collega’s die ook op een service-bus rijden. Een kleine optocht begeleidde hem en zijn gezin, naarhet feestvierende HEBO-team in Hengevelde.

De heren werden door een grote groep naaste collega’s verwelkomd. Er waren verschillende toespraken, door Norbert Kuipers, door de personeelsvereniging en door de directe collega’s. Uiteraard werden ze in het zonnetje gezet, gefeliciteerd en gewaardeerd voor hun jarenlange inzet en hun collegialiteit. Norbert benadrukte nog eens extra dat het goed is feestelijkheden samen te vieren. Precies twee weken geleden verongelukte hun collega Marcel van der Veen, nog maar 39 jaar oud, in het verkeer. De afgelopen twee weken werd veel lief en leed gedeeld. Even werd overwogen om dit jubileumfeest te verzetten, maar uiteindelijk ging het toch door. “We leven het leven zoals het komt, Marcel zou dit niet anders hebben gewild”.

Beide jubilarissen zijn 40 jaar geleden aangenomen door Marinus Kuipers, de grondlegger van het bedrijf. Frank Pelle begon, 18 jaar oud, in de Smederij technische dienst. Hij kwam terecht bij het opschuren bij HEBO Kozijnen (er was destijds ook een richting HEBO Huis). Toen hij 30 jaar oud was kwam er een Vingerlasmachine en daar werd Frank verantwoordelijk voor. Later kwam hij op de Spuit afdeling terecht en hielp hij mee met het coördineren van de kozijnen tussen de Flowcoat en de Spuitcabine. In 2007 vierde Frank zijn 25 jarig jubileum bij HEBO. Hij ging toen, met zijn naasten en met het gezin van de andere jubilaris, Jan Asbroek, samen met Marinus en Jo Kuipers een dag op stap. Inmiddels zijn we alweer 15 jaar verder. Frank werkt nog altijd in de omgeving van de Spuit afdeling. Gekomen als jongen van 18 en inmiddels 58 jaar oud. Frank woont samen met Gea en haar twee zoons Jordi en Robin alweer 13 jaar in Losser. Hij houdt van klootschieten, vissen, tuin, fietsen, fietsvakanties en vooral van gezellige weekendjes weg naar ‘van der Valk’!

Jan Asbroek begon destijds bij HEBO Huis. Hij ging mee naar Duitsland om daar Prefab woningen op te zetten. Hij was bij de opbouw en helaas ook bij de afbouw van dit aannemersbedrijf. Jan kwam daarna een tijdlang bij een nieuwe tak binnen HEBO, ‘SerreXclusief’ en hielp serres bouwen door heel Nederland. Later hielp hij een tijd mee bij het lease concept onder de naam ‘Totaal kozijn’, welke we al vlot weer stopten omdat dit niet zo bij onze HEBO mentaliteit paste. Uiteindelijk kwam Jan bij HEBO kozijnen in de montage en service terecht. Daar was hij heel goed op zijn plek. De altijd goedlachse Jan werd een vertrouwd HEBO gezicht langs de weg. Zijn ervaring en vakmanschap wordt nog altijd geroemd door onze klanten. Net als Frank en zijn gezin, genoten Jan en zijn vrouw Carola, maar ook zijn dochters Kyra en Mirthe, volop van alle aandacht. Jan maakte zelfs van de gelegenheid gebruik om zelf ook nog even het woord te nemen. Hij gaf een prachtige en waarderende speech. Jan, begonnen op zijn 21ste en inmiddels alweer 61 jaar oud. De tijd vliegt voorbij.

HEBO Kozijnen is trots op alle collega’s, maar vandaag vooral op deze twee jubilarissen. Een werkrelatie van 40 jaar is niet niks, daar mogen we samen heel dankbaar voor zijn!

HEBO feliciteert Frank Pelle en Jan Asbroek met deze prachtige mijlpaal!