Gemêleerde Sio Bedrijvenavond bij Tuinte Groep

‘De perfecte kans om een 3-tal leden van onze ondernemersvereniging beter te leren kennen wat betreft hun werk, bezigheden en passie voor ondernemen!’ was te lezen in de uitnodiging.  Niets bleek minder waar aan de Eeftinkstraat 3 bij Tuinte Groep in Hengevelde. De aftrap werd gedaan door Evelien Lansink met haar bedrijf EvenAnderz. Nummer twee was Smit Accountants en belastingadviseurs en na een korte pauze de 3e presentatie van Tuinte Groep met een rondleiding.
Vooraf was Evelien wat zenuwachtig en zat krap met haar tijd maar in de drukste tijd van het jaar had zij toch nog een gaatje gevonden en het ging haar goed af! Samen met Partner Remco Rupert en de drie 3 kinderen Luuk (6 jaar), Guus (5 jaar) en zijn tweelingzusje Puck (5 jaar) is ze er maar druk mee.
Evelien:
Evelien Lansink
 
”Nu natuurlijk een mega mooie en ontzettende drukke periode voor mij. Ik mag op dit moment voor veel klanten hele mooie kerstpakketten verzorgen. Zo leuk.De kerstpakketten variëren van Blikken van Waardering met daarin gepersonaliseerde repen Tony Chocolonely chocolade wat inhoudt dat het wikkel op maat is gemaakt voor mijn klant tot Rituals pakketten, opgemaakte tapasplanken gemaakt van hout dat afkomstig is van Twickel, Bluetoothspeakers inclusief verlichting (soms in combinatie met een wijnkoeler zodat je 3 in 1 hebt). Tevens mag ik tassen leveren waarin vervolgens etenswaren worden gepakt. En zo zijn er nog tig meer mogelijkheden. (Wordt vervolgd in Kleur Bekennen voor Bedrijven red.)

De tweede in de rij was Smit Accountants en belastingadviseurs:

 
 
Jan Smit

Dat Jan kennis heeft van zaken was al snel helder, hij praatte vol passie over belasting feiten waarbij vermoedelijk menigeen hem na verloop van tijd kwijt was. Een half uur over fiscale voordelen, waar moeten ondernemers op letten en wat insloeg als een bom: Winst vanaf 2 ton wordt belast met 25 % in plaats van 20%, maar dat terzijde. Wat voor de gemiddelde bezoeker verhelderend werkt waren de berekeningen naar aanleiding van waargebeurde casussen waar van de namen zijn aangepast, Kortom, waardering alom voor het bedrijf met vier werknemers in vaste dienst.


Martijn Tuinte aan het woord

Last but not least was dus Martijn Tuinte namens Tuinte Groep. Tuinte, begonnen in melkfabriek aan de Goorsestraat en sinds 1971 actief op de huidige locatie. Met een jaaromzet van 11 miljoen euro, 85 werknemers en een bedrijfpand van 5300 vierkante meter werd duidelijk dat Tuinte Groep op deze locatie aan de max zit. Menig Hengeveldenaar zal zich afvragen wat er nu eigenlijk gefabriceerd word daar aan de Eeftinkstraat?  Enkele voorbeelden die deze avond voorbijkwamen waren een unit om shag zakken op 50 gram te vullen en onderdelen voor Urenco. Maar het meeste ontzag hadden de aanwezigen toch wel voor een machine die ontwikkeld is voor productieproces te automatiseren voor Husqvarna in Zweden. Een filmpje, gemaakt door Bas Kuipers gaf de complexiteit van het vernuftige apparaat helder in beeld. Maar liefst 14 verschillende handelingen voor een 1,7 miljoen kostende investering met een prachtig terug verdienmodel!


Edwin Tuinte doceert

Al met al een gemêleerde avond die in de modern maar gezellig aangeklede kantine een gewenst vervolg kreeg.