Handel zit er al vroeg in bij Siem, Sjaak en Kees: “Beter dan op de spelcomputer”

Maandag kondigden we op deze website aan dat aardappelboeren Siem Pierik en gebroeders Sjaak en Kees Rupert op het kerkplein zouden staan met aardappelen die door hunzelf gerooid zijn. Die boodschap bleek niet aan dovemansoren gericht. Binnen 20 minuten waren de mannen ‘glad uitverkocht’. 80 kilo ging over de toonbank en het spaarcentje voor de Zomerfeesten was binnen.

Hoe kwamen deze jonge zakenmannen op het idee? Sandra Kruders, moeder van Sjaak en Kees vertelt: “Opa Herman, de opa van Kees en Sjaak, had vorig jaar een grote aardappel / groente tuin. Hij wou dit jaar een kleinere aardappeltuin omdat de broer van Herman ”ome Gait” (Gerhard Rupert) afgelopen jaar is overleden op 90-jarige leeftijd. Deze “oom Gait” kwam de aardappelen altijd ophalen en ging hiermee een rondje uitdelen in Hengevelde en familie. Zo had hij een leuk rondje en was hij op de hoogte van al het nieuws. De jongens kleinzoons Kees en Sjaak en achterneef Siem zagen handel en een mooi zakcentje en willen graag dat opa Herman aan het werk blijft. En opa Herman ziet graag dat jongens in de tuin aan het werk zijn…..dan die akelige spelcomputer…”.

En dat is gelukt! Klasse mannen. Volgend jaar zijn ze terug op de markt, maar dan met een dubbele hoeveelheid. Ook de krant had lucht gekregen van het ondernemerschap en kwam op locatie! Hieronder enkele foto’s van de zakenmannen en de behulpzame Herman.