Hengeveldse ondernemers winnaar bij Benefiet Pitch & Putt toernooi

Er werd aan het toernooi deelgenomen door 63 personen verdeeld over het aantal van 17 flights. Deze werden gevormd door bedrijven uit Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo. Ook dit negende toernooi werd dankzij het prachtige weer bij de start en ondanks een beetje regen aan bijna het einde van de middag voor de deelnemers een prima belevenis met een uiterst gezellig samenzijn tot slot. De wisselbokaal werd deze keer gewonnen door het team van HEBO Kozijnen uit Hengevelde. Als tweede eindigde het team van Sophisticated Ceramics uit Delden. De teams van Mercom BV uit Goor en H&A Assurantiën uit Markelo eindigden ex aequo op de derde plaats. Dankzij dit zeer geslaagde toernooi kon door de Lionsclub namens de deelnemende teams een bedrag van € 1.000 beschikbaar worden gesteld aan de WoZoCo te Diepenheim voor de renovatie van de recreatiezaal van dit Woonzorgcomplex en een gelijk bedrag van € 1.000 aan de ‘Stichting Weekendschool Toppers op Zondag’. Penningmeester Willem Fhij sprak een kort dankwoord namens laatstgenoemde stichting.

‘Toppers Op Zondag’ biedt gemotiveerde jongeren, die een steuntje in de rug nodig hebben, de mogelijkheid hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied. Jongeren, die opgroeien in een wat minder kansrijke omgeving, wordt de mogelijkheid en kansen geboden om vooruit te kijken naar de toekomst, om zich te ontplooien en om meer van de wereld te ontdekken. ‘Wat wil je later worden, waar ben je goed in.’ Op de weekendschool maken de jongeren kennis met allerlei beroepen, bedrijven en instellingen. De jongeren volgen in het weekend, op zondag, bijeenkomsten die worden verzorgd door gastdocenten uit verschillende vakgebieden.

Op die manier maken de jongeren kennis met vele interessante beroepen. Zo wordt hen de kans geboden hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Gehoopt wordt dat ze hierdoor gemotiveerd en gestimuleerd zullen worden om een bewuste keuze te maken voor een studie en/of beroep. De Stichting Weekendschool ‘Toppers Op Zondag’ in Twente heeft een eigen traject ontwikkeld, waarin twee varianten centraal staan: ‘Horizonverbreding’ en ‘Talentontwikkeling’. De Weekendschool ‘Toppers Op Zondag’ is ontstaan uit een initiatief van de drie gemeenten Enschede, Hengelo en Almelo.