Hylke Kiezenbrink Timmerwerken presenteert zich

Hij liep er al jaren mee rond, maar pas begin dit jaar nam hij definitief de stap: ondernemer worden. Hylke Kiezenbrink, timmerman in hart en nieren vertelt: “In januari heb ik me al bij de Kamer van Koophandel aangemeld, maar de week na Carnaval ben ik begonnen als ZZP-er. Ik heb altijd al de behoefte gehad dingen zelf te regelen. Als ik de wensen van een klant hoor, maak ik er graag samen iets moois van. Als je zelfstandige bent heb je hier natuurlijk een vrijere rol in dan bij een werkgever.”
Kiezenbrink komt uit een echte ‘timmer-familie’. Bij de vraag hoeveel generaties Kiezenbrink er al in de bouw werkzaam waren moet hij even navraag doen bij vader Marcel. “Mijn vader, opa en overgrootvader waren timmerman, mijn bet overgrootvader misschien ook wel, maar dat wist pa niet zeker!”, vertelt de goedlachse ondernemer enthousiast.

Op de vraag waar Hylke Kiezenbrink Timmerwerken voor ingehuurd kan worden somt hij moeiteloos op: “Kozijnen, deuren, trappen, tafels. Eigenlijk alle bouw- en timmerwerkzaamheden kunnen verzorgt worden. Bij mijn ouderlijkhuis aan de Diepenheimsestraat heb ik een werkplaats waar diverse gereedschappen en machines aanwezig zijn om snel en efficiënt te werken. In overleg met de klant is er veel mogelijk.”

Als scholier werkte Kiezenbrink al in de bouw. Het begon bij bouwbedrijf Ten Heggeler in Hengevelde, waar hij na het afronden van zijn opleiding mocht blijven. Vervolgens vertrok hij voor een periode van negen jaar naar Exterkate Bouw in Bentelo, werkte zo’n twee jaar bij Tuinte Bouw in Hengevelde en was vervolgens twee jaar bij Bouwbedrijf Scharenberg uit Sint-Isidorishoeve in dienst.

Het kriebelde de 30-jarige timmerman echter steeds meer om voor zichzelf te beginnen en onlangs nam hij de stap. “Het is een goede tijd in de bouw. Ik heb ook advies ingewonnen bij andere ZZP’ers uit de buurt en uiteindelijk de keuze gemaakt. Het bevalt me erg goed en hoop dat er nog vele mooie opdrachten mogen komen!”, besluit Kiezenbrink.