Keurslagerij Brummelhuis Nederlands  Kampioen in de categorie Specials bij Arnhem Rookworststad

Op zaterdag 14 oktober 2023 is Keurslagerij Brummelhuis door Arnhem Rookworststad uitgeroepen tot Nederlands kampioen in de categorie  Specials. Na de keuring door een professionele vakjury kwam de Smokey Cheese worst van Ignaat Brummelhuis als beste naar voren in deze categorie. Hiervoor ontvangen zij de kampioensbeker van de vakjury. Ook werden de rookworsten Fijn en Grof bekroond met GOUD dus drie dubbel in de prijzen!

Drie dubbel in de prijzen!

Ignaat: “Daarom hebben we deze week de Smookey Cheese worst in de aanbieding, 4 stuks voor € 7,95. En is er de hele week de gelegenheid om de worst in de winkel te komen proeven”.

Bereiden
De Smookey Cheese worst is een 1 persoons rookworst die gevuld is met kaas en omringd met ontbijtspek. Hij is het lekkerste te bereiden in de oven. 10 minuten op 180 graden. Erg lekker in combinatie met stamppot zuurkool.

Onlangs stond er al een heel artikel in het Keurslager vakblad over de rookworsten van Keurslagerij Brummelhuis KLIK HIER

Al 49 jaar worden ieder jaar in Arnhem de beste rookworsten van het land gekeurd bij Arnhem Rookworststad. Ook dit jaar ging de jury, onder leiding van meester worstmaker Paul van Trigt, alle ingezonden worsten langs op basis van geur, smaak en structuur. Alleen de meeste voortreffelijk en ambachtelijk vervaardigde rookworsten komen in aanmerking voor de prijs. Tijdens de keuring zijn veel hoogwaardige rookworsten langsgekomen in de categorie Specials, maar uiteindelijk kwam de rookworst van het Team van Keurslagerij Brummelhuis ongeëvenaard naar voren als kampioen in deze categorie.

Bij Arnhem Rookworststad

Arnhem Rookworststad is niet alleen een vakwedstrijd, maar ook een viering en stimulering van het slagersambacht en traditie. Daarnaast stimuleert het evenement al 49 jaar  het uitwisselen van kennis en ervaring onder vakgenoten. Naast traditionele rookworsten van varkensvlees, kwamen ook speciale variaties onder de aandacht, zoals rund, kalkoen, kip en wild. Rookworst is een favoriet product onder de worstmakers van Nederland. Afgezien van industriële productie, is in Nederland nog een gevestigde orde van “ambachtelijke” slagers en worstmakers die de producten op traditionele wijze produceren. Zo blijft de rookworst in Nederland niet alleen populair, maar ook van hoge kwaliteit.

Bij deze ook iets over het productieproces van de rookworst (klik op de foto voor een volledige weergave)

We zoeken het vlees eerst goed uit op oneffenheden zodat er geen er geen botsplinter en beenvliezen meer in zitten.
Daarna verkleinen we het vlees in de gehaktmolen
De rookworst kruiden worden afgewogen
Daarna wordt alles in de meng machine gedaan en vermengd met elkaar
Als alles goed vermengd is gaat het worstdeeg in de worstmachine
De worst wordt afgevuld in varkensdarmen
En uiteindelijk worden de worsten gerookt in de rookkast