Lezersmenu maart 2020: Bistro De Kolenbrander in Hengevelde

Elke maand van het jaar is het 'Lezersmenu' van de Twentsche krant Tubantia bij een ander restaurant in de regio te verkrijgen. De maand maart is De Kolenbrander in Hengevelde aan zet. Bij Bistro de Kolenbrander in Hengevelde staan de koks Marcel en Mark voor pure smaken en eerlijke ingrediënten. Klassieke gerechten, zonder 'flantuten'. Een zichtlocatie, zo mag je de plek waar Bistro de Kolenbrander staat gerust noemen. Een pleisterplaats, pal aan de rotonde aan de oostkant van Hengevelde. Vroeger stond hier Café de Witte. En in een nog grijzer verleden een houtskoolbranderij. Die verklaart de naam van het petit-restuarant. Het interieur voelt aangenaam, sfeervol aan. Klassiek bruin, maar met moderne, chique accenten. Daar is aandacht aan besteed door de gastvrouwen Sandra Rooroh en Jacqueline de Witte.

Niet zo ingewikkeld

De kwaliteit van de gerechten op de kaart sluit hier eigenlijk naadloos bij aan - wat je ziet is wat je krijgt. "Pure smaken, mooie ingrediënten; het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld", benadrukt kok Marcel Ravers. Dat vraagt om een voorbeeld: "Scholfiletrolletjes met spinazie en witte wijnsaus: simpel en verrukkelijk. Staat op de kaart", zegt hij lachend.

Voorgerecht

Klassieke rundercarpaccio met gemarineerde paddenstoeltjes, Parmezaanse kaas, broad beans (crispy geroosterde tuinbonen), afgemaakt met frisse salade en een truffelcrème. Als extra tussengerecht krijgen de gasten een kopje van de in Hengevelde even beroemde als beruchte tomatensoep ‘de Klomp 22'. 

Hoofdgerecht

Hoender gevuld met een farce van kip, kervel en pistachenootjes, op een aardappelgillet (rösti-pannenkoekje), met een rodewijnjus. Daarbij een crème van bataat, een groentetaartje en krokantjes van gebakken kippenvel en zoete aardappel. Als side dishes worden warme seizoensgroenten, rauwkost en frietjes geserveerd.

Nagerecht

Het dessert is een lust voor het oog. Hangop van zoete amarena kersen, opgediend in een wijnglas, met rood fruit, een vleugje limoen en daarop een bolleje cassis sorbetijs.

Bij de koffie die het lezersmenu van maart completeert komt een plakje arretjescake van bakker Nollen, iets verderop in het dorp. Service van de zaak. Toch nog 'flantuten'!

Bistro De Kolenbrander

Goorsestraat 1, Hengevelde
Tel. 0547-333972
www.bistrodekolenbrander.nl

Openingstijden lezersmenu

Dinsdag t/m vrijdag diner vanaf 17.00 uur
Zaterdag en zondag diner vanaf 16.00 uur
Maandags gesloten

(bron: www.tubantia.nl