Nieuwbouw door drie bedrijven aan Het Wegdam: “Het fundament is gelegd!”

De bouw van het pand van TD Beveiliging, EKH Hekwerk en BJVH is begonnen. Laatstgenoemd bedrijf van Bart-Jan van Hecke zit nu nog enkele honderden meters verderop gevestigd, maar kijkt uit naar de aanstaande verhuizing. Bart-Jan hierover: “De eerste ontwikkelingen op het bouwterrein op de hoek van de Goorsestraat en het Wegdam zijn inmiddels zichtbaar. Er is een nieuwe inrit gecreëerd aan Het Wegdam wat straks ook onze hoofdingang-uitgang zal worden"
Het Wegdam 31, vanaf de Goorsestraat gezien het achterste pand, is voor EKH hekwerken (Erwin Koenderink). Het Wegdam 33 en 55 worden voor aan de weg gerealiseerd. Een 2-onder-1 kap bedrijfspand waarin rechts BJVH strategie branding en creatie (Bart-Jan van Hecke) samen met Inge Rupert Fotografie hun bedrijfsactiviteiten gaan voortzetten. Aan de linkerkant (Het Wegdam 35) komt Ter Doest Beveiliging (Stephan ter Doest). Zoals het bouwbord, dat nu naast het kavel staat al weergeeft, bestaat de bouw uit twee gebouwen die qua ontwerp naadloos op elkaar aansluiten. De binnenkant wordt door elke ondernemer anders benut en ingericht. De eerste schetsen zijn door BJVH gemaakt welke door EVE architecten in Nijverdal zijn uitgewerkt tot een architectonisch en bouwkundig verantwoord geheel. Bart-Jan:

 "In september 2017 zijn we begonnen met de eerst tekeningen en ruim een jaar later waren de vergunningen allemaal rond, waarna we afgelopen december zijn gestart. De bouw wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Ten Heggeler, de constructie is afkomstig van Doeschot, het installatiewerk van Semmekrot en de riool- en grondwerkzaamheden door Gerco Welmers en Loonbedrijf Pelle. Kortom een mooi Hengevelds staaltje werk. Naar verwachting zal de bouw medio juni worden opgeleverd en kunnen we voor de zomervakantie verhuizen naar deze mooi plek. Wordt vervolgd!"