Norman Smit schenkt duofiets aan Hengeveldse gemeenschap

Dat sommige mensen het hart op de juiste plaats hebben zitten bleek gisteren bij de Pellehof, waar Norman Smit een duofiets schonk aan de Hengeveldse gemeenschap. Alle Hengeveldenaren kunnen hier gebruik van maken, maar de stalling is bij de Pellehof. Samen met bewoonster van de Pellehof Riek ten Thije-Siegerink maakte Norman het eerste rondje op de luxe fiets.
Hoe Norman aan deze fiets kwam leggen we u graag even uit. Half mei j.l. werd de jaarlijks terugkerende Lock me Up – Free a Girl actie georganiseerd bij o.a. Restaurant Bardot te Enschede. Deelnemers lieten zich gedurende 12 uur opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter en proberen op die wijze zoveel mogelijk geld in te zamelen om meisjes uit de kinderprostitutie te kunnen bevrijden. Iedere deelnemer heeft o.a. een eigen veilingpagina waarop de mooiste items te vinden zijn, volledig gedoneerd door ondernemers uit hun netwerk. Joris ten Wolde (Qua Koken Oldenzaal) was een van die deelnemers en wist wel een heel bijzonder veilingitem op de kop te tikken, een duofiets, ruimhartig gesponsord door Bas Kamp van HUKA te Oldenzaal, fabrikant van aangepaste Dutch Design fietsen zoals de duofiets.
Ondernemer Norman Smit, inwoner van Hengevelde en trouw donateur aan de actie Lock me Up – Free a Girl zag direct mogelijkheden om zowel Free a Girl te steunen- als een select groepje inwoners van zijn geliefde dorp.

Deze duofiets maakt het mogelijk om mobiel te zijn en onbeperkt fietsplezier te hebben. Doordat de begeleider stuurt kan de passagier heerlijk vrij om zich heen kijken, dat maakt de fiets ideaal voor ouderen, bewegelijke passagiers of passagiers met evenwichtsproblemen.

Norman besloot om - naast nog een aantal veilingitems te hebben aangeschaft en daarmee zorg te dragen voor de bevrijding van een groot aantal meisjes uit de kinderprostitutie - een (riant) bedrag op de fiets te bieden, daarnaast is er een toezegging van een fonds dat anoniem wenst te blijven voor het resterende bedrag. Aldus Norman: ‘Hengevelde is een kleine gemeenschap binnen de gemeente Hof van Twente. De meeste bewoners zijn sterk verbonden met het dorp. Dit betekent dat Hengeveldenaren zo lang mogelijk betrokken willen blijven bij het dorp, het gemeenschapsleven en daarmee ook zo lang mogelijk in het dorp willen blijven wonen. Ik draag graag mijn steentje bij als bewoner van Hengevelde door op deze manier een nuttige en positieve manier een bijdrage leveren aan een aangenaam en sociaal leefklimaat in Hengevelde.’

Norman schenkt de fiets aan ‘Hengevelde’ in de ruimste zin des woords. De fiets wordt geschonken aan De Pellehof, welke 21 appartementen voor ouderen en mindervaliden telt en gelegen is in het hart van het dorp. De huidige duofiets was hard aan vervanging toe en zij zijn dan ook ontzettend blij met deze gulle geste. Het beheer en de zorg voor de fiets zullen CarintReggeland en Thuiszorg Hengevelde op zich nemen, doordat zij veelvuldig contact hebben met de doelgroep, de oudere bewoners van het dorp.

Inmiddels hebben de dames van De Pellehof zich bij HUKA voor laten lichten over de verschillende mogelijkheden en op basis van ervaringen enkele specifieke wensen besproken zodat ook de kwetsbare ouderen comfortabel met hun naasten en/of begeleiders kunnen genieten van een fietstocht door de regio.

KLIK HIER voor een fotoalbum van de feestelijke ingebruikname van de fiets.

Fiets reserveren?
Wilt u de fiets reserveren? Dat kan! Bel of app dan even met
Wilma te Wierik 0652035299
Jose Blokhorst 0653499052
Annemiek Bosman 0611975104