Open Bedrijvendag Hengevelde 2022 ondanks regen succesvol: “13.000 bezoekers”

Er moest vanwege de pandemie enkele jaren op worden gewacht, maar vandaag was het dan zover: Open Bedrijvendag Hengevelde. Na de meer dan geslaagde editie van 2014, gingen ook nu alle deuren weer open. En als je je afvraagt of de ondernemers flink hadden uitgepakt, dat hadden ze! Waarin een klein dorp groot kan zijn, dat werd meer dan eens benoemd door de bezoekers die niet stil hoefden te zitten. Zo was er voor jong en oud veel te doen. Bij sommige bedrijven was het ondanks de vele regen zo druk, dat er zelfs files ontstonden. Bij bijvoorbeeld Tres Chic was het een spreekwoordelijke snoepwinkel voor de dames met het bekijken van trouwjurken, bij Nollen was het letterlijk een snoepwinkel. Wie daar wegging met een lege maag deed toch echt wat verkeerd.

Racewagens bij het pand van BJVH!

Hans Oude Rikmanspoel van de organisatie was dan ook zeer tevreden over het verloop van de dag. “Vandaag hebben we een rondje gemaakt langs de vele bedrijven, en alle ondernemers waren net als wij erg tevreden. Natuurlijk hebben we veel regen gehad, maar ondanks dat hebben we toch zo’n 12.500 tot 13.000 bezoekers mogen verwelkomen. Het was zo druk met auto’s dat rondom het dorp de zijkanten van de wegen volstonden met auto’s.
Helaas was er ook een probleem met de internetverbinding bij KPN waardoor bijvoorbeeld de Hofstreek FM niet door kon gaan. Wat erg mooi was om te zien is dat veel ondernemers van alles organiseerden voor de kinderen met diverse attracties, prachtig om te zien.
Ook als je het vergelijkt met 2014, wat een ontwikkeling het dorp heeft doorgemaakt! Familiebedrijven waar de volgende generatie het inmiddels heeft overgenomen. En bijvoorbeeld twee hele grote loonwerkers aan beide kanten van het dorp, super om te zien hoe ook zij uitpakten. We hebben onszelf als Hengevelde weer bijzonder
mooi op te kaart gezet. Op naar de volgende editie, die is over 5 jaar in 2027!”, besluit Oude Rikmanspoel.

Hieronder enkele foto’s. KLIK HIER VOOR HET FOTOALBUM.

RTV Sternet maakte DIT item.

Bakkerij Nollen hield een eigen fotoalbum bij, KLIK HIER.

Bezoekers werden bij de Zuivelbroeders uitgedaagd zo snel mogelijk de koe te melken, aan de bak dus!
Bij Doeschot gaat de duim omhoog!
Vader en zoon Lentelink showen hun fraaie voorraad campers
De helikopter vloog non-stop en was helemaal volgeboekt
Rijen bij Nollen, voor de inwendige mens werd goed gezorgd
Gezelligheid bij Rotink!
De pendeldienst zorgde ervoor dat bezoekers eenvoudig bij de bedrijven buiten de kern konden komen
Kinderen konden kennis maken met het technische vakwerk, zo ook hier bij Semmekrot aan de Goorsestraat
En het was nog lang gezellig...