Perfecte timing: Statiegeld Coop Hengevelde voor Voedselbank Midden Twente

Klanten van de Hengeveldse supermarkt COOP krijgen middels het doneren van statiegeld de mogelijkheid om een goed doel te steunen. De afgelopen periode ging de opbrengst richting de Voedselbank Midden Twente. Dat komt goed uit! Voedselbank Midden-Twente met ruim 350 klanten zit met een probleem: straks meer klanten door de coronacrisis, maar minder aanvoer van supermarkten. Na de vakantieperiode verwachten ze een groei van 15 tot 20 procent.”. Stefan Hemel:” Deze week hebben wij de cheque uitgereikt aan de Voedselbank Midden Twente. Dit was ons goede doel van 1 april tot en met 30 juni. Elk kwartaal hebben wij een ander goed doel, waarvoor klanten het statiegeld kunnen doneren. Coop verdubbelt dit bedrag. Dankzij de donaties van onze klanten konden wij het bedrag voor de Voedselbank van €178,45 verdubbelen naar €356,90! Namens de Voedselbank en namens ons hartelijk dank voor uw donatie!

De voedselbank gaat dit geld besteden voor het kopen van houdbare producten zoals potgroenten, houdbare melk, blikken soep, etc.

Voor kwartaal 3 (lopend kwartaal) kunt u uw statiegeld doneren aan de Zonnebloem afdeling Hengevelde. De Zonnebloem Hengevelde zet zich in voor mensen met een fysieke beperking en ouderen om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement komen. Vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken mensen als ze ziek zijn, eenzaam zijn of gewoon behoefte hebben aan een gesprek. Ook organiseert de Zonnebloem gezellige uitstapjes en middagen waarbij mensen samenkomen voor bijvoorbeeld een bingo. Doneren kan nog tot en met eind september, ook na afloop van dit kwartaal verdubbelt Coop het bedrag!

Wilt u een lokaal goed doel aandragen bij ons? Dat kan! Ga voor meer informatie naar www.coop.nl/statiegeld.