Pleuni op herhaling op het Muldershuis

Maandag om klokslag 12.00 uur opent de oud Wegdamse Pleuni Pelle de deuren van de het Muldershuis in Eibergen op wat ze zelf noemt: ‘Het mooiste plekje in Eibergen’. Een terras aan het water met uitzicht op de eeuwenoude Mallumse watermolen, de historische schutsluis, de kruidentuin en prachtige natuur. Dat kan vanaf maandag weer. Dankzij de nieuwe uitbaters Pleuni Pelle (25) en haar vriend Wouter Braam (31) gaat het voormalige Berkelschipperscafé in het rijksmonument uit 1753 weer open. Wouter en Pleuni zijn bekende gezichten bij Het Muldershuis. Ze werken beiden al zo’n acht jaar bij de uitspanning en hebben elkaar zelfs dankzij dit werk gevonden.
Wat heeft je doen besluiten om het daar als het ware weer op te pakken?
Pleuni: “Toen ik had besloten om te stoppen met de bloemenwinkel in Delden werd mij gevraagd of ik niet weer in dienst wou komen bij het Muldershuis. Daar hoefde ik niet uiteraard niet lang over na te denken. Het is een super bedrijf en veel collega's van destijds werkten er nog steeds. Eenmaal terug op de werkvloer was het weer als vanouds. Nu twee jaar later krijgen mijn vriend Wouter en ik de kans om het zelf te doen. Hij kwam 8 jaar geleden bij mijn ouders in dienst. Ik woon sinds een 1.5 jaar in Eibergen dus dichtbij. Het is een leuk dorp met gezellige mensen.
<<Foto Wouter Borre

We zullen het bedrijf op dezelfde voet voortzetten. Een goeie bistrokaart met uiteraard een lekker stuk vlees. Dat moet wel in een slagers familie he!  Uiteraard zijn er ook heerlijke vis en vegetarische gerechten te bestellen
Ook zijn we een populaire trouwlocatie. We hebben een prachtige ‘deel’ waar veel jubilarissen, verjaardagen en bedrijfsfeesten worden gevierd. Ook leent onze locatie zich voor uitvaartdiensten”.

Dat de BV van de vorige uitbater failliet is verklaard heeft volgens de twee dan ook niets te maken met de levensvatbaarheid van het café-restaurant op deze plek. "Maar alles met de bedrijfsvoering op afstand en overheadkosten”, zegt Braam op basis van eigen ervaring. "Wij gaan het anders doen. We werken zelf gewoon keihard mee op de vloer. Van het management, tot bediening en het schrobben van het toilet. Dan is het zeker rendabel.” Personeel wil het duo zoveel mogelijk overnemen. "Want het is een geweldig en enthousiast team.”

Pleuni:”Ondanks de coranatijd hebben we er alle vertrouwen in!  We volgen de richtlijnen van het RIVM en ons restaurant en terras is volledig coronaproof ingericht. Voor het terras is reserveren niet nodig. Voor een tafel binnen kunt u reserveren op 06-83803475.

Het is een fantastische plek. Mensen komen hier om te wandelen, om te fietsen, met de Berkelzomp te varen, voor de watermolen, of om van de natuur en de bijzondere vogels te genieten. Dit is toch het mooiste plekje van Eibergen!
We werken met seizoenkaarten met daarop ook vers wild, veel lokale en regionale streekproducten. Maar ook plates; een schnitzel met frites. Gewoon voor iedereen wat.
Helaas wegens de overname beschikken we nog niet over internet en telefoon. We zijn mobiel bereikbaar op hetzelfde bovenstaande nummer.  We hebben er zin in jullie allemaal weer te mogen ontvangen in ons opgeknapte Muldershuis”.