THOMS Concept Catering gaat dit weekend open voor bezorgen en afhaal

Veel Hengeveldse ondernemers worden op dit moment zwaar getroffen door de corona-crisis. Scholen zijn gesloten en ook de horeca blijft de komende tijd dicht. Veel ondernemers lopen door deze maatregelen broodnodige inkomsten mis. Gelukkig zijn er ook veel initiatieven van het Hengeveldse bedrijfsleven om de corona-crisis wat dragelijker te maken. Zo kwam Varenbrink al met de Bebsel-Box en passen ook Eetsalon Yess en de Kolenbrander hun menu kaarten aan. Alles om ervoor te zorgen dat er toch een beetje omzet binnen komt, en dat we samen met elkaar deze crisis kunnen overwinnen.

Zo liep ook de agenda van THOMS Concept Catering helemaal leeg binnen een maand. Het jonge cateringbedrijf van Thom Hartgerink zette begin 2020 voet op aarde door te beginnen met het verhuren van diverse foodtrucks. Vanuit authentieke omgebouwde paardentrailers serveert Thom de lekkerste dingen op elke denkbare locatie. Het jaar begon hoopvol, maar met het instorten van de evenementenindustrie liepen ook alle boekingen terug. Tot 1 juni zijn alle evenementen in Nederland verboden. Gelukkig heeft Thom hier echter een oplossing voor bedacht.

Thom; ‘’Zeker, erg jammer om het jaar zo te beginnen! Maar uiteraard ga ik niet stil zitten. Ik ben sinds een week met de gemeente in gesprek om op een andere manier toch bezig te kunnen blijven met ondernemen. Zo ga ik vanaf vrijdag 27 maart a.s. open met mijn Foodtruck Drive-In. Mensen kunnen telefonisch bij mij bestellen, waarna ik het eten in mijn foodtruck klaar maak. Via een Drive-In systeem kunnen ze het dan bij mijn foodtruck op komen halen. Als mensen liever niet de deur uit gaan, kunnen wij het ook bezorgen. Samen met de gemeente hebben we regels opgesteld om fysiek contact met de gasten volledig te vermijden. Zo kunnen mensen op een veilig manier toch genieten van heerlijk eten.’’

Thom vervolgt; ‘’Voor dit weekend begin ik met een Berlijnse Burgerbar. Heerlijke Twentse rundvlees- (en kip) burgers gemaakt door Stefan Beld geserveerd op broodjes van Bakkerij Nollen. Al mijn producten komen hier uit de buurt, dus u steunt er andere lokale ondernemers ook nog eens mee. En wat van dichtbij komt smaakt natuurlijk het allerlekkerst! Allemaal naar recept van de wereldberoemde Burgerbar ‘’BurgerMeister’’ in Berlijn. Volgend weekend ga ik misschien weer een ander menu koken, maar ik ga eerst kijken hoe het dit weekend uitpakt. Hopelijk kan ik jullie dit weekend allemaal verwelkomen bij mijn foodtruck!’’

De gerechten van THOMS zijn te bestellen door te bellen (of Whatsappen) naar 0630731012. THOMS is geopend op 27, 28, 29 Maart en 3, 4, 5 April tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Afhalen kan aan de Kinkelerweg 12, 7482 PG in Haaksbergen.

Steun de Hengeveldse ondernemers en koop lokaal in deze onzekere tijden!