Tonnie Wegdam officieel nieuwe voorzitter SIO Hengevelde

Gisterenavond was Herberg de Gebrande Waateren het decor van de vergadering van de SIO. Dit was in twee opzichten een bijzondere avond. Allereerst nam Tonnie Wegdam officieel het stokje over van Martijn Tuinte die na 6 jaar afzwaait als voorzitter. Martijn heeft in zijn periode als voorzitter een bijzondere tijd meegemaakt. Zo zag hij Nederland uit de crisis komen, had hij te maken met de aanleg van glasvezel in Hengevelde, had hij de eer voormalig minister Henk Kamp ondernemend Hengevelde te laten zien, werd er een aanzet gedaan voor het de uitbreiding van het industrieterrein en heeft hij nooit een bestuursvergadering gemist, zo wist medebestuurslid Norbert ten Vregelaar te vertellen. Dat Tonnie de nieuwe voorzitter zou gaan worden werd al tijdens de nieuwjaarsreceptie aangekondigd, maar onder luid applaus werd dit door de aanwezige SIO-leden aangenomen. Het tweede hoogtepunt deze avond was het optreden van Jasper van der Veen, winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019. Bijzonder was het omdat zijn moeder Hengeveldse roots heeft, zij is namelijk geboren en getogen Wegdamse en draagt de meisjesnaam Heijmer.

Jasper bezorgde de aanwezigen een bijzonder leuke avond en wist de controversie tussen mensen uit de randstad (waar hij woont) en de nuchtere Tukkers op een prachtige manier aan de kaak te stellen en wist door zijn Hengeveldse roots momenten uit bezoeken aan de Hengeveldse Zomerfeesten op een humoristische wijze te benoemen.

De redactie wenst Tonnie veel succes met nieuwe rol als voorzitter. Mocht je Tonnie niet kennen, dan kan je HIEReen interview met hem teruglezen welke wij enige tijd geleden hielden.


Martijn bedankt iedereen in zijn afscheidsspeech


Jasper van der Veen