Très Chic Bridal Wear in Italië: ‘Het zijn lange, zware maar mooie dagen’

Zoals ieder jaar is de crew van Très Chic weer weken op pad om de hele collectie op de gevoelige plaat vast te leggen. Op dit moment is men net over de helft van een 18 daagse! shoot in Italië. Sem en Brian doen verslag van deze periode met lange dagen waarbij vele jurken op de foto moeten.

Hoe zien de dagen er voor jullie gemiddeld uit daar in het zonnige Italië? Velen denken namelijk dat het een verkapte vakantie is?
Het zijn lange, zware maar mooie dagen. De wekker gaat bij de meesten af rond 06:00 uur. Onze modellen zitten dan al in de haar en make-up, we werken in de ochtend nog een aantal kantoorzaken of de mail bij en dan gaan we met zijn allen ontbijten. Daarna vertrekken we naar onze shootlocaties wat iedere dag ongeveer 30 minuten rijden is.

Het hangt een beetje van de collectie af hoe veel jurken we op één dag willen fotograferen en filmen, maar gemiddeld zitten we rond zo’n 8 jurken per dag. Rond lunchtijd zoekt Brian altijd even een bakkertje op zodat we met zijn allen nog even wat kunnen eten en dat is dan de enigste pauze. Voor de rest is het non-stop door. Meestal gaan we rond 18:00 uur terug naar ons huis, begint Brian met koken, pakken we onze rust, werken we nog het e.e.a. uit en bereiden we ons voor op de volgende dag.

Alleen qua weer hielden we er tot nu toe een vakantiegevoel aan over, voor de rest is ‘’een vakantie’’ niet echt aan de orde helaas. Sterker nog, vandaag en de komende tijd hebben we waarschijnlijk veel regen, wat het er niet eenvoudiger op maakt.

De rol van Sem zie je op de bovenste foto, Brian is tijdens de photoshoot erg druk met alle randzaken regelen. Koken voor iedereen, modellen ophalen en wegbrengen naar het vliegveld, boodschappen, ga zo maar door. Dit is voor ons goud waard

Hoe verloopt de werving van de modellen?
Eind mei ben ik met mijn collega’s Andrew en Jonie twee dagen naar Amsterdam gegaan voor een Casting Call. We hebben daar modellen uitgenodigd of modellen konden zichzelf aanmelden, wat uiteindelijk resulteerde in bijna 50 gesprekken. Vanuit daar bekijken we of het model bij ons in de nieuwe collecties kan passen, of er direct een click is, of ze geïnteresseerd zijn om te werken voor Très Chic, wat haar/zijn maten zijn etc. etc.

Aan het einde van de dag of later in de week bespreken wij met zijn drieën wie of wat we precies zoeken voor welke collectie. Dat pitchen we dan bij de rest van ons team en bij akkoord gaan wij langzamerhand modellen benaderen en organiseren hoe ze bij ons in Italië terecht kunnen komen.

Hoeveel jurken worden er op de foto gezet?
We hebben dit jaar in totaal 131 jurken mee, verdeeld over 7 collecties. Dit jaar hebben we twee nieuwe collecties, waaronder de nieuwe ‘’Jubilee Collection’’. Volgend jaar bestaat Très Chic 60 jaar en willen we dit uiteraard op een mooie manier aan de wereld laten zien. We hebben o.a. ook een exclusieve ‘’60 Years Dress’’ die klanten later in het jaar óók kunnen bestellen.

De collectie gaat mee in de eigen vrachtwagen

Kun je uitleggen wat er allemaal met de foto’s & video’s gebeurd in binnen en buitenland?
Zodra we terug zijn in Hengevelde begin ik langzamerhand al voor te bereiden op ons Lookbook. Die wordt begin februari verstuurd richting +/- 550 klanten verdeeld over zo’n 20 landen. Zodra wij deze verstuurd hebben en we weer zijn begonnen met de eerste beurzen, staan deze jurken ook op onze nieuwe website en kunnen winkels deze jurken bestellen. Rond september 2024 zijn deze jurken verkrijgbaar in onze eigen Brandstore en kunnen bruidjes uit onze eigen regio deze ook bewonderen.

Wat is de rol van Sem en Brian in die 18 dagen?
Eigenlijk zijn wij twee nog iets langer onderweg. 6 oktober zijn wij met de bakwagen en onze bus met trailer, waar een auto in verstopt zat, weggereden richting Italië. Als wij eenmaal aangekomen zijn bij ons eerste huis, komt de rest van het team nog invliegen. Brian reed de bus met trailer, ik de bakwagen. Hopelijk zijn wij zaterdagavond de 28e weer terug in ons kerkdorpje.

 

Brian is tijdens de photoshoot erg druk met alle randzaken regelen. Koken voor iedereen, modellen ophalen en wegbrengen naar het vliegveld, boodschappen, ga zo maar door. Dit is voor ons goud waard, want hierdoor kunnen wij en de rest van het team focussen op de photoshoot zelf.

Naast dat ik dus ook op en neer naar Italië rij, film ik alle details van alle jurken. Die komen ook op onze socials, website te staan en worden deze afgespeeld op beurzen.

Wat wil je verder nog kwijt?
Voor degene die nog iets van onze Behind The Scenes wil zien, dat kan op onze Instagrampagina; https://www.instagram.com/treschic.bridalwear

Foto/videografie door Artur Cymerman (https://arturcymerman.pl)
Haar & Make-up door Loes Oosterkamp, Pretty Days (https://www.prettydays.nl/over)