Tuinte Machinefabriek vergroot capaciteit en flexibiliteit

Tuinte Machinefabriek heeft gekozen voor de machines van DMG Mori, omdat de opdrachtgevers van het bedrijf uit Hengevelde hoge prestaties in combinatie met flexibele en efficiënte opstelling verlangen.
Om de capaciteit en flexibiliteit op de verspanende afdeling te vergroten, heeft Tuinte Machinefabriek twee nieuwe freesmachines aangeschaft. Het gaat om een DMG Mori DMF 360/11 en een DMG Mori CMX 70. De uitbreiding van het machinepark geeft Tuinte de mogelijkheid te blijven voldoen aan de eisen in een veranderende markt, die om kortere doorlooptijden vraagt. Hieronder het technische verhaal:
 
Tuinte Machinefabriek heeft gekozen voor de machines van DMG Mori, omdat de opdrachtgevers van het bedrijf uit Hengevelde hoge prestaties in combinatie met flexibele en efficiënte opstelling verlangen. Op basis van die eisen is Tuinte uiteindelijk bij de DMG Mori DMF 360/11 met een Heidenhain TNC 640 besturing uitgekomen. De machine heeft een X-as 3600 mm / Y-as 1100 mm / Z-as 900 mm, welke is voorzien van een vaste tafel met een geïntegreerde rondtafel van Ø1050 mm. De zwenkkop als B-as heeft een bereik van +105° / -105° en daarnaast beschikt de machine over een economische pendelbewerking met een scheidingswand en een gereedschapmagazijn met 120 gereedschap-posities. De freesbank kan zware werkstukken tot 5000 kg. Bewerken en het frame is vervaardigd uit een minerale casting, welke de basis is voor hoge precisie. De machine heeft een maximaal toerental van 10.000 omw./min. met een HSK-A100 spindelopname.
Productief
De DMG Mori CMX 70 U is de tweede CNC freesmachine, die Tuinte Machinefabriek heeft aangeschaft. De freesmachine voor 5-zijdig verspanen in één opspanning is productief, flexibel en gebruiksvriendelijk. De freesbank is voorzien van een Heidenhain TNC 620 besturing en daarnaast heeft de machine toerental van 12.000 omw./min en beschikt de freesbank over 60 gereedschap-posities. De maximale tafelbelasting van de freesbank bedraagt 350 kg. De DMG Mori CMX 70 U heeft de afmetingen X-as 750 mm / Y-as 600 mm / Z-as 520 mm en een tafel van 800 x 620 mm.