Uitnodiging voor alle leeftijden: Senioren Hengevelde organiseert infomiddag over erven, schenken en nalaten

Deze bijeenkomst is voor iedereen ongeacht leeftijd. Senioren Hengevelde nodigt u van harte uit. 

De laatste tijd nemen de vragen toe over een testament, financiële gevolgen van erfbelasting en de eigen bijdragen voor de wet langdurige zorg. Notaris Olle Geurts uit Markelo en financieel/erfrecht adviseur Wilbert ten Thije uit Hengevelde organiseren daarom samen met KBO Senioren Hengevelde, een informatieve avond in Kulturhus De Marke. 

U hoort het eerlijke verhaal over de financiële zaken die bij leven goed te regelen zijn, maar bij overlijden complex en verdrietig kunnen zijn als het niet geregeld is. Olle en Wilbert merken in de praktijk dat bij bepaalde situaties niet stil wordt gestaan, de impact van verandering kan in de toekomst dan zeer groot zijn. Voor mensen zelf, maar ook zeker voor hun dierbaren.

Is de langstlevende goed beschermd?

Zijn de kinderen erfbelasting verschuldigd over mijn nalatenschap?

Kan ik de ‘koude kant’ uitsluiten van mijn erfenis? 

Heb ik nog zeggenschap over mijn leven bij dementie?

Elke situatie is anders, wat u geregeld wilt hebben, bepaalt u zelf. Veel van de erfrecht materie is voor mensen onbekend, terwijl bij wet van alles is vastgelegd. Elke inwoner van Nederland heeft daarmee te maken. Vanuit hun ervaring en kennis vertellen Olle en Wilbert u hoe het erfrecht is geregeld in Nederland zodat u zelf kunt ontdekken of u het nu goed geregeld hebt. Een geruststellende gedachte voor veel mensen.

Info-avond Erven, schenken en nalaten 

19 april 2023, 14.30 – 16.00 uur

Kulturhus De Marke

Olle Geurts, www.geurtsnotarieeladvies.nl

Wilbert ten Thije, www.metwilbert.nl