De eerste dag Zomerfeesten 2024 zit erop!

Door ruim 1200 man werd er een goede bodem gelegd, wederom door Keurslager Brummelhuis

De eerste dag Zomerfeesten zit erop, en wat voor een dag! Met 164 bedrijven was het bedrijvenuurtje een groot succes.

KLIK HIER voor een fotoalbum

Werkgevers uit Hengevelde namen massaal hun werknemers mee naar de feesttent, om daar samen het weekend in te luiden. Nadat er door ruim 1200 man een goede bodem werd gelegd, dankzij het altijd heerlijke stamppot buffet van de slagerij Brummelhuis en het toetje van de Zuivelbroeders, konden de eerste biertjes worden genuttigd. Er hing een goede en gezellige sfeer, mede door de vrolijke deuntjes van onze DJ Cem East en de band Kenny-Dan.

De toetjes van de Zuivelbroeders vonden gretig aftrek

Voorzitter Kasper Put in zijn openingswoord
Kasper stond eerst even stil bij het overlijden van Ronnie Rouweler:
“Ronnie was iemand die er zoals vandaag altijd was en Hengevelde een warm hart toe droeg. Wij wensen Ria, Krista, Elke, Rick, Joost en Indy veel sterkte toe”.
Een massaal applaus uit de tent volgde.

Kasper vervolgde zijn openingsspeech:
“De Zomerfeesten worden gehouden om samen, als gemeenschap, plezier te hebben en te proosten op het leven. Er ontstaat een verbinding tussen jong en oud. Dit is ontzettend gaaf om te zien en maakt ons als dorp zo sterk. De Zomerfeesten kunnen niet bestaan zonder de bedrijven en vrijwilligers, onder andere uit de verschillende verenigingen. Wij profiteren van hun, maar zij ook van ons doordat we subsidies uitkeren. Zo houden we samen het dorp leefbaar en daar mogen we trots op zijn!
Het hoofddoel is allereerst natuurlijk dat we een bult schik hebben met elkaar. Maar ook, dat we mooie dingen kunnen realiseren voor de gemeenschap. De te realiseren multifunctionele accommodatie bijvoorbeeld. Daar hopen wij als Zomerfeesten een mooie bijdrage aan te kunnen leveren”.

Huh!

Wethouder Harry Scholten
Harry, zelf uit de gemeenschap Hengevelde was op tijd aanwezig om te genieten van ook: Zijn feest!
“Wij zijn als gemeente Hof van Twente echt trots op de Hengeveldse Zomerfeesten! De vele ondernemers waar het evenement op drijft in combinatie met de vele vrijwilligers. Laten we de Zomerfeesten 2024 openen met een handdruk!”

En de Zomerfeesten 2024 zijn geopend!

Programma
Ook is er vooruit gekeken op de komende dagen. Het altijd enthousiaste bestuurslid Tim Freriksen: ‘Het is ieder jaar weer een uitdaging om een uitgebalanceerd en mooi programma neer te zetten. We zijn super blij met het programma dat we hebben staan.’ Morgen tijdens het Kantinefeest komen artiesten als Frans Bauer en Monique Smit. Zondag is er weer de autorodeo, maar ook het Oranje Café. ‘Met het hele dorp het Nederlands Elftal aanmoedigen, beter kan niet!’, aldus Tim.

'Er hing een goede en gezellige sfeer, mede door de vrolijke deuntjes van onze DJ Cem East en de band Kenny-Dan'

“Het tweede weekend starten we weer met het Oranje Café. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en met de ultieme feestband The Guilty Six wordt het na de tijd een groot feest. Voor de zaterdagmiddag hebben de kinderen van de basisschool een leuke dans ingestudeerd en daarna zal de seniorenmiddag van start gaan onder leiding van Bert Eeftink. Dan volgt natuurlijk de zaterdagavond! Met artiesten als Davina Michelle, Antoon, Broederliefde en La Fuente belooft dit een top avond te worden!

Zondag 23 juni
Na feedback van onze bezoekers vorig jaar, hebben we dit jaar besloten de zondagmiddag weer als vanouds op straat te houden. Vanaf 13:00 uur is er van alles te beleven. Veel theateracts (check de timetable zodat je geen voorstellingen mist!), met speciale interactieve acts voor kinderen, foodtrucks, muziek, natuurlijk de kermis en nog veel meer. Er is gratis entree tot 17:00 uur. Vanaf 17:00 uur zal het feest losbarsten op het terrein met onder andere Bee Gees Forever, Marco Schuitmaker en de knallende afsluiter van twee weekenden feest Steam Sister!”