Diny en Frans Vossebeld ontvangen Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs 2016

Een van de hoogtepunten gisterenavond tijdens de jaarvergadering van Stichting Zomerfeesten Hengevelde was de tweede uitreiking van het Hengevelds Compliment, de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs. Hier is een prachtig kunstwerk voor ontworpen, waar kunstenares Lieke Kuipers, kleindochter van Marinus, vele uren aan heeft gewerkt. En niet zonder resultaat, een prachtig houten kunstwerk werd onthuld door de naamdrager, de 88-jarige Marinus Kuipers. Hij was het die jarenlang vrijwillig als stuwende kracht functioneerde, inspireerde en motiveerde. Om zijn naam kunnen we met dit beeld helemaal niet meer heen. Nadat vorig jaar WVV’34 als eerste de prijs in ontvangst mocht nemen, was het dit jaar het echtpaar Diny en Frans Vossebeld die de eer te beurt viel. Zij zijn al jaren actief bij de EHBO, het Rode Kruis, de Pellehof, de Zonnebloem, Vrouw Actief, de Leendert Vrielstichting, de rolstoelwandeling en als verkeersbrigadier.

Harry Rouhof verwoorde het mooi: “Altijd staan ze stilzwijgend voor iedereen paraat en zorgen ze dat ook ouderen en zieken in beeld blijven en aandacht krijgen.” Zij ontvingen gisterenavond lichtelijk geëmotioneerd de prijs en een geldprijs van 500 euro, die Diny en Frans mogen besteden aan de doelen waarvoor ze actief zijn. En natuurlijk kwam op dat prachtige kunstwerk hun naam te staan. Dit kunstwerk zal blijvend een plaats krijgen in Kulturhus De Marke waar iedereen het kan bewonderen. Diny en Frans, gefeliciteerd namens heel Hengevelde. De bergen werk die jullie vrijwillig verzetten verdienen alle respect. Hieronder enkele foto´s.


Onder begeleiding van zoon Rob en Hans Oude Rikmanspoel mocht Marinus de onthulling verrichten


Zonder enige twijfel klom de 88-jarige Marinus op de stoel en haalde het doek er keurig af


Lieke kreeg als opdracht van het Zomerfeestbestuur om een passend beeld te maken dat de bedoeling van de prijs verder onderstreept. Dat is volgens velen fantastisch gelukt.
Haar uitgangspunten: Een levendige, in beweging zijnde en zich vernieuwende gemeenschap met een stabiele ruggengraat op een stevig duurzaam fundament, toekomstgericht.