Hengevelde klaar voor twee weekenden feest

Dit weekend beginnen de zomerfeesten in Hengevelde. Vrijdag wordt er afgetrapt met het Bedrijvenuurtje, op zaterdag staat het Grootste Kantinefeest van Nederland op het programma. Zondag is er Autorodeo en is er aandacht voor talent uit eigen regio op het ‘Uit de Buurtfeest’. “Onze vrijwilligers zijn op dit moment druk met het opbouwen en andere voorbereidingen”, vertelt voorzitter Kasper Put. “Het feestterrein wordt ieder jaar mooier en we hebben dit jaar weer een sterk programma staan.” 

Kantinefeest met Gerard Joling

Tijdens het Grootste Kantinefeest van Nederland treden dit jaar Bonnie St. Claire, Django Wagner, Stef Ekkel, Gert Valk, Zanger Kafke en Gerard Joling op. Het Kantinefeest wordt voor de derde keer op rij gehouden. De afgelopen twee edities waren uitverkocht. "Dat we dit jaar Gerard Joling hebben is wel echt gaaf”, zegt Put. “Dit is ook te zien aan de reacties van onze kantinebezoekers op social media. Dit jaar hebben we voor de elftallen die er voor de derde keer bij zijn speciaal vaantjes laten maken waarmee we onze tent versieren. Ook worden er voor het eerst een kantinekoning en –koningin verkozen. Zij worden de hele avond als vorsten in de watten gelegd. Daarnaast zijn er dit jaar Turbomunten verkrijgbaar. Met deze munten haal je in één keer voor je hele elftal bier. Als dat geen mooi teamuitje is?”

Autorodeo en ‘Uit de Buurtfeest’

Net als ieder jaar verwacht Put ook weer veel van de Autorodeo. Vorig jaar reed hij zelfs nog mee. “Dat wilde ik altijd al een keer doen en het was ook echt mooi om van dichtbij mee te maken”, zegt Put lachend. “Er komen ook altijd duizenden mensen op af. Geweldig om te zien hoe al die vrijwilligers al dat spektakel toch in goede banen weten te leiden.” 

Na afloop van de rodeo speelt in de tent talent uit de buurt. “Dat is een nieuw concept. We geven jonge artiesten uit Hengevelde en omliggende dorpen een mooi podium om hun muzikale kunsten te laten zien. Er spelen bands met leden uit onder andere Hengevelde, Markelo, Diepenheim, Goor, Bentelo, Beckum en De Hoeve. We hopen dan ook dat onze noabers ze komen aanmoedigen.”

Het bedrijvenuurtje begint vrijdagmiddag vanaf 16.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Muziek is er die avond van Dokter en de Heer.

In het tweede weekend treden onder andere Maan, Tony Junior, Kris Kross Amsterdam, Davina Michelle, Kraantje Pappie, Mental Theo, TwentySicks, Monoman, LUV, Trafassi, Danny Panadero, Les Truttes, Ooostblok en Los PajaBrava op in Hengevelde.

Kaarten voor het kantinefeest en het tweede weekend zijn nog steeds online verkrijgbaar.

Prijs: € 15,-