Jaarvergadering Zomerfeesten Hengevelde: Nog steeds in de lift

Deze maandagavond was hij daar weer bij Bistro de Kolenbrander: De jaarvergadering van de Hengeveldse Zomerfeesten met onder andere het bekend maken van de aangevraagde subsidies. Na het ‘Hengeveldse kwartiertje’ was de aftrap voor voorzitter Kasper Put.

Opening Kasper Put
Kasper begon met: De vele onzichtbare mensen, de ontwerpers posters bijvoorbeeld; daar moet ook aandacht voor zijn. (Mooi om daar een serie van te maken op Wegdamnieuws, wordt vervolgd red.)
Wat ook mooi was gaf Kasper aan, de vele jongste aanwas die er in dit jaar weer was. Wat bezoekers betreft zit alles in de lift op één middag na, zie verderop. Vervolgens werd het bestuur voorgesteld:

Gijs Pierik, Leonie Hassink, Tim Freriksen, Sanne ten Thije, Robin Raanhuis, Danny te Wierik en Gijs Rotink

Terugblik Subsidies
Daar werd de bijeenkomst met de Hengeveldse verenigingen op 14 januari benoemd. Dat er kritischer gekeken mocht worden naar de aanvragen. Waar wordt het daadwerkelijk aan besteed.
Punt twee dat op die middag naar voren was gekomen: Een soort van sociaal investeringsfonds, daar is met daadwerkelijk mee bezig Een bijdrage aan het MFA is al benoemd. Wordt vervolgd.

Terugblik Hengevelde 2023
Allereerst werd er een fraaie aftermovie getoond die een mooi overzicht gaf van twee fantastische weekenden.
Er was in editie 2023 sprake van veel nieuwe vrijwilligers, een groter terrein wat ook een bepaalde aankleding en beveiliging vereist. “Het is wel de bedoeling om daarin te blijven investeren. Ieder jaar weer wat toevoegen en weer wat anders doen is een doel. Verrassend, leuk en gek en dat met een nieuw logo” aldus de voorzitter.

De kledinglijn die gelanceerd is gaat waarschijnlijk een vervolg krijgen. “Scholieren die met een zomerfeest jasje naar school fietsen is allemaal reclame”, mooi toch!”
De straat versiering had nogal wat voeten in aarde. Door een productiefout viel de kwaliteit helaas tegen maar dat was weer snel opgelost.
Het bezoek aan de koning kwam nog voorbij. Maar of Koning pils ook daadwerkelijk gaat komen is nog de vraag. Hij was in ieder geval onder de indruk van de Zomerfeesten Hengevelde.

Het programma door Tim Freriksen
“Het kantinefeest heeft goed gedraaid, de individuele zangers met de ’tranentrekkers’ sloegen niet altijd even goed aan: Meer feest is de bedoeling voor 2024″.

Masked Singers was iets minder dan afgelopen jaar door FC Twente en het warme weer. Die zondag blijft lastig om in te vullen, er wordt gedacht om toch weer richting een piratenmiddag te gaan wat goed samen zou gaan met de autocross.
Slamp FM wordt daar in meegenomen.

De zaterdagmiddag wordt ook over nagedacht om het een feest te maken voor jong en oud. Mocht er iemand ideeën hebben dan horen ze dat graag

De zinderende Zaterdag: De dure acts worden steeds duurder. Ook de festivals in de buurt worden een probleem waardoor de grote bands daar voor gaan kiezen. Maan en Anton met Susan en Freek hebben goed uitgepakt, een schot in de roos ondanks dat ze ook in de Hoeve hebbe gestaan. Daar hebben we compensatie voor gekregen.

De tweede zondag met een kleinere opzet was gezellig, maar het kleine podium kwam niet helemaal goed uit de verf.
Het straattheater viel niet op zoals gehoopt, daar zal ook naar gekeken worden. Het blijft lastig om van 6000 maar 600 bezoekers te gaan. Ook hier geldt: Mochten er ideeën zijn dan horen we dat graag!”

 

Vooruitblik en uitdagingen 2024
Kasper: “Er zijn een aantal uitdagingen zoals het verbannen van wegwerp plastic. Er zal een soort van circulair systeem moeten staan tegen die tijd. Een hard cup die gewassen zal moeten worden? Papier? De ideale oplossing lijkt nog niet te bestaan. Festivals kijken naar elkaar momenteel, laten we het een mooie uitdaging noemen. We kunnen bijvoorbeeld naar het carnaval in Albergen kijken omdat het per 1 januari al ingaat. Bij de inkoop is er ook aan iets gezamenlijks gedacht, samen met feesten in de buurt.
Verder dingen die voorbij zijn gekomen: Het eetplein is wat kaal en de toiletten wordt kritisch naar gekeken”.

Afscheid commissie en bestuursleden
Dat waren er nogal wat, zie de foto hieronder

Allen bedankt!

Financieel door Gijs Pierik
“De conclusie mag getrokken worden dat er in 2023 goed gedraaid is. Het bedrijvenuurtje bevatte al 50 aanmeldingen meer en er zijn zo’n 3000 meer munten verkocht. Nagenoeg alles dit jaar had meer bezoekers dan in 2022:
Het Kantinefeest had 300 bezoekers meer dan afgelopen jaar. De zondag was minder zoals benoemd vanwege FC Twente en het warme weer.
De pub quiz avond is nagenoeg gelijk gebleven maar daar staat tegenover dat er op de tweede zaterdag een kleine 500 man meer was.
De laatste zondag bracht ook zo’n 200 man meer naar Hengevelde dan in 2022.

Uitreiking subsidies door Milou Wolterinck
“De onafhankelijke commissie, de kracht van Hengevelde zien we terug in de aanvragen: Het gaat goed met de verenigingen in Hengevelde. De verenigingen staan er goed voor, met eigen vermogen. Er is zoals vermeld dit jaar een gesprek geweest metde Hengeveldse verenigingen en allen waren het er mee eens dat het anders kon.

MIXX en de Loopgroep hebben geen aanvraag gedaan.
De argumentatie bij de overige aanvragers was nu wel beter. De stichting Markering wil bijvoorbeeld graag een tent aanschaffen, de tennis wil graag een trekker; Dat zijn helder omschreven doelen waar we graag aan mee willen werken.

De spaarpot namens de Dorpscorporatie wordt zoals vermeld ook naar gekeken”.

De subsidies 

Cantu, dames en herenkoor allen € 350,-

Pellehof Dagverzorging de Eikenborg € 400,-

Zonnebloem € 850,-

Vrouw Actief € 700,-

Senioren Hengevelde € 1200,-

Damesgymvereniging € 400,-

Ouderengym € 300,-

Culturele werktroep de Markering € 1700,-

Jeugd en Jongerenwerk € 1250,-

Kindergym € 500,-

Koersbal € 100,-

Rolstoel project € volgt nog

Pellehof bewonerscommissie € 100,-

CV de Höftemennekes € 1500,-

Revue € 3000,-

WHC € 3000

Wegdamse TC € 1000,-

Cupido € 3000,-

Marietje Mentink is op de zaterdagmiddag gekroond tot vrijwilligster van het jaar met de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs. Zij legt uit waar de de € 1000,- aan heeft uitgegeven

Marietje op de jaarvergadering Zomerfeesten Hengevelde

“Ja, er werd mij gevraagd of ik vanavond hier een woordje wilde doen. Ik dacht O God, ook dat nog!

Laat ik beginnen over de dag zelf, de verrassing laat ik maar zeggen. Ik wist van niks, Frank de Wit heeft mij mooi in de maling genomen met zijn EHBO vraag. Ik vond het echt geweldig en een grote eer! Het heeft ook heel veel reacties opgeleverd, echt heel leuk! Ik was ook hee verbaasd dat al mijn kinderen en kleinkinderen er waren, fantastisch! En dan kom je de tent in, echt overweldigend al die leuke reacties. De zondag begon alles overnieuw, vele felicitaties! Ik kon nog geen twee meter lopen of er kwam al weer wat.

Veel appjes gehad, telefoontjes, prachtig!

€1000,-
Ik heb als doelen gekozen: €500,- voor het onderhoud aan de duo fietsen en € 500,- aan het rolstoel wandelen. Bij deze gaat het geld richting de ouderen die vaak toch iets minder goed bij kas zitten dan de jongeren over het algemeen.
Deze doelen vind ik echt geweldig, de mensen genieten hier ergens van. Dan gaan ze ergens wat drinken, zo haal je ze toch enigszins uit hun sociale isolement. Dan gaan ze langs hun geboortegrond en dan zie je ze genieten.

Daar geniet ik dan weer van.

Organisatie en Hengevelde: Bedankt!”