Kraantje Pappie volgende maand naar Hengevelde

Zaterdag 22 juni treedt Kraantje Pappie op in Hengevelde. Eerder maakten de Zomerfeesten al Kris Kross Amsterdam, Maan, Tony Junior en Davina Michelle bekend. De Groningse rapper maakt het programma van de Zomerfeesten compleet. “We hebben weer een gevarieerd en sterk programma staan”, zegt voorzitter Kasper Put. “De top van de Nederlandse hiphop en dance staat op ons grote buitenpodium, maar we hebben ook oudgedienden als Mental Theo en LUV. Erg mooi dat we zo’n line-up kunnen bieden voor maar € 15,-”. De online kaartverkoop is inmiddels gestart.

Liefde in de lucht

Kraantje Pappie behoort al jaren tot de top van de Nederlandse pop en hiphop en werkte samen met artiesten als Bizzey, Doe Maar, Jan Smit, Josylvio, Diggy Dex en Jonna Fraser. Met zijn unieke sound en vaak grappige raps scoorde hij hits als Waar is Kraan?, Feesttent, Pompen, Lil Craney en Liefde in de lucht. “Helemaal top dat we Kraan hebben”, vertelt Put enthousiast. “Hij staat dit jaar op zo’n beetje ieder groot festival in Nederland, maar hij komt ook gewoon op zaterdagavond naar Hengevelde”.

Naast Kraantje Pappie en andere grote namen als Kris Kross Amsterdam, Tony Junior en Maan zet Hengevelde vooral in op de breedte. “We investeren de laatste jaren veel in onze diverse podia en we merken dat dit goed werkt”, zegt Put. “Ook de aankleding van ons terrein en het bieden van ander vermaak, zoals theater, vinden we belangrijk. Het publiek wil tegenwoordig iets te kiezen hebben, dus dan bieden wij dat.”

Thema’s

Ieder podium of ‘weitje’ heeft een eigen thema. “Sommige thema’s hebben we al een aantal jaar, maar we blijven uiteraard wel vernieuwen”, aldus de voorzitter. “Zo hebben we ons Balkan Beach flink uitgebreid. Hier spelen live-bands en DJ’s muziek uit alle uithoeken van de wereld. Boomshakalak Soundsystem brengt reggae, Los Paja Brava  zeer dansbare surf met latin-invloeden, Pim Pam Pompen mixed balkan met beats en Ooostblok spoelt gypsy weg met een flinke slok wodka”.

Helemaal nieuw is BaRRR BizaRRR. “Onze grote feesttent is van plek veranderd, daarom vonden we dat de aankleding ook wel eens anders mocht. BaRRR BizaRRR is een plek waar de draak wordt gestoken met alle hoogte- en dieptepunten uit de westerse feestcultuur. LUV, Danny Panadero, Trafassi en The Loco Loco Disco Show maken er hier een bizarre party van”. Ook nieuw is Stappen in Olde Pekela. Hier draait de welbekende Kerkradio (“helemaal vanuit Bentelo”) op verzoek piratenkrakers in de gezellige oudbruine veenkoloniale sfeer van dit prachtige Drentse dorp. Andere thema’s zijn Rockpalast, Bert’s Garden Party en Mallorca Minipark.

Kaarten zijn online te koop via www.hengevelde.nl.
Prijs online: € 15,-. Prijs dagkassa: € 17,50