VIDEO | Zomerfeesten Hengevelde te gast bij KappeNow

In KappeNow hebben we deze keer Robin Raanhuis en Leonie Hassink te gast, zij zijn allebei bestuurslid van de Zomerfeesten Hengevelde. Vol passie vertellen ze wat er dit jaar allemaal op de planning staat.

De Zomerfeesten Hengevelde staan voor zes dagen feest voor jong en oud. Het feesten vinden plaats op 14-15-16 en 21-22-23 juni 2024, aan de Goorsestraat 20 in Hengevelde.

Met onder andere Davina Michelle, Bee Gees Forever, Broederliefde en de Paloma’s voor het tweede weekend (21-22-23 juni 2024) belooft het weer een gigantisch feest te worden. De tweede zondag wordt er voor de poorten, tussen 1 en 5 uur een straattheaterfestival georganiseerd, gratis toegankelijk. Er is vermaak voor jong en oud en het goede weer is ook alvast geregeld.

De Zomerfeesten zijn ruim 55 jaar geleden begonnen als dorps- en schoolfeest. Inmiddels is het evenement enorm gegroeid. In het verleden is het zelfs gelukt om 10.000 bezoekers te trekken. Drijvende kracht achter de organisatie van dit spektakel zijn de honderden vrijwilligers. Er zit een groot sociaal aspect aan de feesten, want de opbrengst vloeit weer terug in de gemeenschap.