Wim en Truus Sander winnen 5e Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs

Gisteren was tijdens de jaarvergadering van Stichting Zomerfeesten Hengevelde de uitreiking van de Marinus Kuipers vrijrwilligersprijs oftewel het Hengevelds Compliment. Hengevelde had er zonder hem heel anders uitgezien, Marinus Kuipers.
De prijs die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt ging naar het echtpaar Wim en Truus Sander, vrijwilliger(s) die zich zich samen op vele fronen dagelijks inzetten voor de belangen van de Hengeveldse gemeenschap. De winnaar(s) zullen tevens een geldbedrag van 500 Euro ontvangen van de Hengeveldse Zomerfeesten die besteed kan gaan worden aan een doel naar keuze.
Hulde voor Wim en Truus, die zeer verrast waren met het winnen van de prijs en al nattigheid voelden toen ze met een smoesje naar de jaarvergadering werd gelokt. Truus had er zelfs haar vaste hardloopavond voor afgezegd, zo gaf ze lachend te kennen aan presentator Raymond Wegdam. Laatstgenoemde vormt samen met 7 anderen de commissie die bepaalt wie het Hengevelds Compliment in ontvangst mag nemen. Hieronder hebben we geprobeerd om samen te vatten wat ze allemaal hebben gedaan en nog dagelijks doen voor de gemeenschap. Ook namens de redactie van harte proficiat met het winnen van deze prijs!

Eerdere winnaars van De Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs:

2015:W.V.V.’34.
2016:Dinie en Frans Vossebeld.
2017: Johan Broekkamp.
2018:Ria Rouweler en Bennie Barink.

Wim was bijna 40 jaar boekhouder, Truus was jaren werkzaam als verpleegster. Sinds 1969 is het echtpaar woonachtig aan de Bekkampstraat alwaar ze drie kinderen hebben grootgebracht. Hieronder de waslijst aan vrijwiligerswerk dat ze hebben gedaan voor de Hengeveldse gemeenschap:

We kennen haar als beheerder van de aula op het parochiële kerkhof (doet ze al 20 jaar). Wim was jaren lid van het kerkbestuur Petrus en Paulus. We kennen Truus ook van haar “bezoekwerk” voor de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem (doet ze al 23 jaar). Wim is al jaren medeorganisator van de inmiddels befaamde jaarlijkse Höftereis.
Truus maakt deel uit van de werkgroep MOV (Missie Ontwikkeling en Vrede) en samen met haar man behoort ze al jaren tot de stille krachten van de Zomerfeesten.
Steeds als er een dag van het festijn voorbij is en de bezoekers naar huis zijn, als het dorp in diepe rust is, komt de schoonmaakploeg in actie. Om 6 uur ’s morgens staan ze beiden op en voegen ze zich rap bij de andere vrijwilligers om het terrein, de tent en de straat te kuisen, zodat het er bij aanvang van de nieuwe Zomerfeestdag weer spic en span bij ligt.
Tevens is Wim al 9 jaar bestuurslid/penningmeester KBO Senioren Hengevelde, actief bestuurslid van de Caritas Hengevelde, regelt hij tijdens de Zomerfeesten het schoonmaakwerk in de vroege ochtend met senioren. Hij is daarnaast ook fanatiek tennisser, sinds enige tijd fanatiek jeu de boule speler en fanatiek wandelaar die graag anderen motiveert om ook te bewegen.
Maar ook Truus al haar activiteiten zijn nog niet benoemd. Al jaren is ze fanatiek hardloopster bij de Kariboes in Goor. Ze is al jaren beheerster van de aula op het kerkhof, actief bij de Zonnebloem en staat daarnaast voor iedereen klaar die het nodig heeft.

Beide personen kennen de Hengeveldse gemeenschap buitengewoon goed en omgekeerd kent Hengevelde dit echtpaar als een zeer sociaal bewogen stel dat heel veel vrije tijd en energie steekt in de hulp naar anderen. Een meer dan verdiende prijs voor dit echtpaar dat van onschatbare waarde is voor het Hengeveldse gemeenschapsleven.


Blij verrast toen ze naar voren werden geroepen!

Winnares van vorig jaar Ria Rouweler kon helaas niet aanwezig zijn. Wel schreef ze onderstaande brief die Milou Wolterinck namens haar voordroeg, om zo met de bezoekers Ria's ervaring te delen hoe ze het winnen van de prijs beleefd heeft en om uit te leggen wat ze met de 500 euro die ze kreeg heeft gedaan.

Ria’s brief:

  • Vorig jaar werd ik naar de vergadering van de Zomerfeesten gelokt om een cheque voor de zonnebloem op te halen.
  • Niets vermoedend tot de uitreiking van de Marinus Kuipers vrijwilligers prijs aan bod kwam. Dan denk je o nee het zal toch niet, maar ja het was wel zo.
  • Daar sta je dan om de prijs een cheque van 500 euro in ontvangst te nemen.
  • Een hele eer voor vrijwilligers werk wat door zoveel mensen wordt gedaan.
  • Ik heb het geld alsvolgd uitgegeven: 200 euro voor de vrijwilligers van de Zonnebloem voor een dagje uit.
  • Verder hebben wij in de parochie een oogst dank weekend. Hier kan iedereen wat aan bijdragen. De groente en fruit gaat naar een woongemeenschap de Wonne in Enschede en de houdbare producten gaan naar de Voedselbank.
  • Zo heb ik bij de plaatselijke winkeliers voor 150 euro boodschappen gekocht voor de Voedsel bank en 150 euro voor de Wonne. Samen is dat 500 euro.
  • Ik wil de Zomerfeesten dan ook graag bedanken voor de waardering en de cheque van de vrijwilligersprijs.
  • Vriendelijke groeten Ria Rouweler