Zaterdagmiddag ouderwets gezellig met de nodige hittemaatregelen

Dat het vanmiddag vrij warm was in de tent, dat mag wel het understatement van de dag zijn.

Klik HIER voor een fotoalbum van de gezellige middag!

Desondanks werd het een ouderwets gezellige zaterdagmiddag waar eerst jong, en later oud werden vermaakt. Gelukkig zag ook de organisatie in dat er voorzorgsmaatregelen moesten worden getroffen. Zo werd er buiten een waterspektakel georganiseerd, waar de basisschoolkinderen na afloop van de zelf georganiseerde show. Tevens was er middels de grote parachute voor de tent een groot schaduwpunt gecreëerd, waaronder de dorstige ouders in hun behoefte werden voorzien. Daarnaast was er op het terrein een waterpunt gemaakt, waar dorstige monden even op adem konden komen.
Maar dit niet nadat eerst de optocht (onder leiding van Ronnie en Raymond ten Dam) voet zette vanaf de basisschool richting het feestterrein.

De optocht onder leiding van twee bekende Hengeveldenaren

Op het terrein aangekomen kreeg het publiek, vooral bestaande uit enthousiaste vaders, moeders, opa’s, oma’s en overige vrienden van de artiesten een geweldige show te zien. Alle kinderen hadden (onder leiding van Suzan van Beijmerwerdt en Linde Tijhof van Dansschool Inmotion) een dans ingestudeerd, en het niveau lag hoog. De onderwerpen van de dansen gingen alle kanten. Zo kwamen onder meer de piraten voorbij en alle dieren uit de jungle zagen we ook langskomen.

Suzan en Linde van Inmotion hadden een flinke voorbereiding met de kinderen gehad, en waren zelf ook onder de indruk van de kwaliteiten van de dansende kinderen: “We moesten wel creatief zijn, en de nummers heel goed kennen. Geen enkele dans moet op elkaar lijken natuurlijk. We hebben vier volle dagen geoefend op de basisschool en gisteren in de tent de generale repetitie gehad. Daarin mag je fouten maken, maar vandaag ging het perfect! Ook viel op dat hier in Hengevelde alle kinderen meededen, dat hoef je in de grote stad niet te proberen”.

Na de show was het tijd voor kinderen tijd om het zwembad in te duiken of om de door sponsoren beschikbaar gestelde munten op te maken op de kermis. En dat ging meer dan goed! Menig papa of mama moest de knip trekken, maar na 2 jaar geen kermis mocht dat ook eigenlijk wel.

Dansen maar!
Even duizelig worden op de kermis!
Uitrazen bij het waterspektakel!
Eendjes vangen, een tijdloos spel op de kermis
Stapelen maar! Uiteraard met valbeveiliging

Na afloop was het de tijd voor de oudere generatie onder ons. Onder de muzikale begeleiding van het Brook Duo, perfect voor de doelgroep die inmiddels de vrijgekomen plekken in de tent had ingenomen. Heerlijk genieten onder het genot van een borrel of… dit jaar voor het eerst: jenever en advocaat!
En de traditie van de voorgaande edities waren niet vergeten, want de heren van de Carnaval (Prinsengarde en Raad van 11) verzorgden de hapjes én de drankjes, waarvoor hulde! Tevens waren ze niet te beroerd de zaal op sleeptouw te nemen voor wat betreft het dansen!

Carnaval in de zaal, dankzij de heren van... de Carnaval!

Vervolgens was er nog de uitreiking van het Hengevelds Compliment (waarover later meer) en een optreden van Paul Wegdam, die in de ‘Kuiertonne’ menig Hengeveldenaar op de hak nam. Hiervan hebben we een video gemaakt, welke hieronder te zien is.