Zomerfeesten Hengevelde beleeft uitzonderlijk goed jaar

De jaarvergadering van de Stichting Zomerfeesten Hengevelde kon dit jaar eindelijk, na twee online edities, weer fysiek plaatsvinden. Voorzitter Kasper Put nam het woord en blikte terug op zes succesvolle dagen, waarbij de bezoekersaantallen van de autocross en de uitverkochte 2e zaterdag er positief uitsprongen. Ook werd er met een schuin oog alvast gekeken naar de editie van 2023, waarbij programmeur Tim Freriksen aangaf dit jaar extra aandacht te willen besteden aan het traditionele straattheater op de 2e zondagmiddag.

 

De avond werd feestelijk geopend door WegdamNieuws die aan de familie Assink de prijs uitreikte voor de jaarlijkse actie ‘met de vlag op vakantie’.

Agnes de Wit

Voordat de subsidies aan de verschillende verenigingen werden uitgereikt kreeg Agnes de Wit het woord. Zij kreeg tijdens de zomerfeesten van afgelopen jaar het Hengevelds Compliment, de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs uitgereikt. Agnes heeft het bedrag dat aan deze prijs gekoppeld is goed weten te besteden. De ruimte van de dagbesteding van de Eikenborg heeft, met hulp van Carint en WonenDelden, een mooie opfrisbeurt gekregen.

Tenslotte kreeg penningmeester Gijs Pierik het woord. Vergeleken met de laatste jaren voor Corona heeft de zomerfeesten een uitzonderlijk goed jaar beleefd, dit bleek ook uit het fantastisch behaalde resultaat. De clubs en verenigingen werden aan het eind van de vergadering uitgenodigd om te brainstormen over de manier waar op de subsidies worden uitgekeerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 14 januari om 15.00 uur bij Herberg de Gebrande Waateren. Alle voorzitters en penningmeesters van de Hengeveldse clubs en verenigingen zijn hiervoor bij deze uitgenodigd.

Een veelzeggende foto tijdens het afscheid van Bart Eshuis van het Zomerfeest bestuur
Programmeur Tim Freriksen gaf aan dit jaar extra aandacht te willen besteden aan het traditionele straattheater op de 2e zondagmiddag
Ook Kristel Konst nam afscheid vanavond
Verder namen afscheid