Ondernemersvereniging SIO zet Hengevelde in de bloemen

Na maanden van voorbereiding werden gisteren de bloembakken aan de lantarenpalen van de Goorsestraat, Höfteplein en een gedeelte van de Diepenheimsestraat geplaatst. "Hierdoor ziet het hart van Hengevelde er in de zomermaanden nog beter uit", aldus Jon klein Breteler. Het bestuur van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO en de daarbij aangesloten winkeliers vonden het contrast tussen de wintermaanden met de mooie verlichting en de zomermaanden te groot en hopen dat er met de plaatsing van de bloembakken hier een goede oplossing is voor gevonden. "Door deze fleurige aanpassingen hopen we het centrum aantrekkelijker te maken voor toeristen en onze klanten van binnen en buiten ons dorp."

 "Mede door subsidie van de gemeente (vanuit het economisch actieplan) hebben we deze aankleding weten te realiseren. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligers, WVV´34, SIO en een paar bedrijven geheel belangeloos betrokken in verband met het plaatsen, water geven en onderhoud van deze bloembakken. Geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen is!", aldus Jon.

Als alles volgens plan verloopt hopen de vrijwilligers volgend jaar van rotonde tot rotonde alle lantaarnpalen met bloemen te gaan vol hangen en dus wordt het dan nog fleuriger in Hengevelde.