Nog 15 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 30)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Willy ten Thije Carnavalsjaar: 2003/2004
Motto : Met straathamer en biljartbal, vieren wij met prins Willy grandioos Carnaval
Scepter : De scepter bestond uit een stratenmakershamer met aan de onderzijde een rode biljartbal. Dit had te maken met zijn beroep en zijn grootste hobby.
Carnavalsschlager: Melodie: Als de nacht verdwijnt van Jan Smit (geschreven door Stephan ter Doest en Richard Leusink)
Refrein: Als het fris vot geet, en de kraan löss steet, Ook met Prins Willy, bunne wie d’r Bie, Polonaise en het bier steet koold. Carnaval het feest woar wie van hoold.

Hieronder een stukje uit de oude doos; Prins Willy vertelt uit eigen werk hoe hij ooit gevraagd is:

willem ten thije 3

Het begon op een gewone woensdagavond ik denk dat het 17 september 2003 was ’s avonds om ongeveer 10 uur kwam Marinus Roelink bij mij aan de deur met een steen en wat papieren in de hand. Ik liet hem binnen en hij begon te praten van je zult zeker wel weten waarom ik hier ben. Ik zei: "dat zal wel voor wat straatwerk zijn". ‘Nou niet helemaal zei Marinus. Dat was een afleidingsmanoeuvre voor de buurt. Nee, ik kom je vragen of je Prins zou willen worden. Het overrompelde mij behoorlijk. Maar ik vond het meteen wel een grote eer. Na even met elkaar gepraat te hebben kwam ik al gauw tot de conclusie dat ik het wel moest doen. Carla was werken, dus met haar moest ik nog even overleggen. Maar toen ze thuiskwam, was ze meteen enthousiast. ‘Willy, dat moet je doen, zo’n kans krijg je nooit weer. Dus met andere woorden, ze stond er helemaal achter. Na vele uurtjes en biertjes verder ging Marinus naar huis met de mededeling: we bellen je morgen op. De volgende dag heb ik hem gebeld: Het gaat door!

Na 11 jaar carnaval bij de Höftemennekes zei Prins Willy I:
Het is iets wat je eens in je leven moet hebben meegemaakt en ik raad dan ook iedereen aan om ‘ja’ te zeggen als ze je vragen om Prins van de Höftemennekes te worden!

Tot morgen met Prins ………..

willem ten thije 1

willem ten thije 4

willem ten thije 5

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.