Nog 30 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 15)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond.
Vandaag aan het woord:

Naam: Alfons Assink
Carnavalsjaar: 1988/1989
Motto:  Het wordt tijd om te beginnen, maar denk er aan: Hoolt ’t nat vanbinnen.
Scepter: 3 biljartballen met daaronder een houten lepel. (Hobby biljarten en beroep kok)
Carnavalsschlager: Heel Wegdam staat op z’n kop (Melodie de hoofdman was knuppeldik – Normaal)

Hieronder een stuk door Alfons zelfgeschreven in de folder van de Höftemennekes waarin hij terugblikt:

In deze nieuwe eeuw ben ik dan de eerste die moet aftreden als Prins Carnaval. Gelukkig val ik niet in een gat, “de Wegdrammers” zullen mij opvangen en opnemen in hun midden om dan vervolgens heel geleidelijk, hopelijk duurt dit jaren, af te kikken. 1989-2000 in vogelvlucht: Het fotoalbum wordt er bijgehaald om het geheugen weer even op te frissen, het is tenslotte 11 jaar geleden dat ik Prins was van de Höftemennekes. Ik zie dat ik iets voller in mijn gezicht ben geworden, noodgedwongen moest er na enkele jaren een wat ruimer pak worden aangeschaft.

Kraamschudden bij Ted en Saskia (Hielke) en Henk en Bernadet (Thomas) met als dansmarietjes o a. Sandra Ottenschot, Adele Pelle en Ester Mentink. De sleuteloverhandiging, samen met De Hagmöll’nlummels, op het gemeentehuis in Bentelo o.l.v. wethouder Willem Pierik. De Can Can, de topper van die zaterdagavond, gedanst door de Prinsengarde onder aanvoering van Gerrit ten Buuren, onze president.

Playbacken met de schooljeugd en wat een lol hebben we gehad met de bejaarden, toen nog in de Marke. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was een fantastisch jaar met Adjudant Herman als rechterhand en de geweldige hulp van Gerda en Marietje. Daarna volgenden de jaren als lid van de Prinsengarde, een mooie club bij elkaar. Wat werd er wat af gelachen bij het bedenken, het oefenen en uitvoeren van de verschillende acts. De jaren vlogen voorbij. Ik heb er met volle teugen van genoten en had dit absoluut voor geen goud willen missen.

Ik wens jullie dit jaar een geweldig carnaval met Prins Johan en nog vele mooie carnavalsjaren in de toekomst. Prins Alfons I

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.