365 kilometer fietsen op één dag!

Mark Schreijer, lid van de HTFC in Haaksbergen, fietst op 29 juni samen met zo’n 40 anderen maar liefst 365 kilometer op één dag. Dit om geld in te zamelen voor de strijd tegen Alzheimer. Het idee is geboren doordat binnen de club iemand het idee had geld te gaan inzamelen voor dit doel. Het betreffende clublid heeft binnen de familie een aantal schrijnende gevallen van Alzheimer. Hij wilde met een groepje een ‘rondje Overijssel’ gaan fietsen. Als bestuur hebben we toen aangegeven ons wel samen te willen inzetten voor dit goede doel. Bij het verder uitwerken van het plan en de routes bleken het uiteindelijk 365KM te zijn geworden.

Een mooi symbolisch aantal dat tevens staat voor de 365 dagen per jaar dat Alzheimer patiënten, maar ook hun mantelzorgers, met deze vreselijke ziekte te maken hebben. Wie kent niet de gevolgen hiervan! Eén op de vijf mensen krijgt vroeg op laat dementie.

Wat moet je er voor doen
Mark: “ik zet me graag persoonlijk in om geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer in de hoop dat er zo spoedig mogelijk oplossingen worden gevonden om Alzheimer te bestrijden, of op zijn minst ‘leefbaar’ te maken voor zowel patiënten als direct betrokkenen.” De gehele organisatie als ook het trainen kost wel enorm veel tijd. Als ik het van tevoren had geweten had ik me wellicht nog wel een keer achter de oren gekrabd”. Inmiddels heeft hij sinds 1 januari dit jaar meer dan 7.000 trainingskilometers gefietst. (Redactie: met een gemiddelde van 30KM/uur heb je dan toch ruim 235 uur op de fiets gezeten! Meer dan 10 uur/week.) Naast het fietsen zijn er nog de andere organisatorische zaken. Denk daarbij aan sponsoren zoeken, fietskledingtenue ontwerpen, een bidonactie met loterij om extra geld op te halen, motorbegeleiding regelen voor tijdens de tocht, de fietsroute uitzetten, het checken ervan, de pauzeplekken met lunch etc. Het vergt wel erg veel tijd maar voor dit mooie doel, zet ik mij graag in.

Als Project Manager bij Enercon plaats ik over de grens in Duitsland overal grote windturbines (tot 250 meter hoog) waarbij ik een aantal leuke fietsroutes heb gemaakt langs de verschillende windparken waar ik aan werk, die we met de club als trainingsrondes gebruiken. Daarnaast hebben we nog een paar mooie lange ritten gemaakt naar de Posbank (180KM) en daarna de Vamberg in combinatie met Westerbork (240KM).

Doel
Ons initiële doel was om 35.000 EURO op te gaan halen met een groep fietsers. Inmiddels hebben we dat doel bijgesteld naar 60.000 EURO omdat we inmiddels de 51.000 EURO reeds zijn gepasseerd. Het zal nog een uitdaging worden dit bij elkaar te krijgen, maar ik heb er vertrouwen in dat we dit gezamenlijk waar gaan maken. We hebben een club met enorm gemotiveerde mensen die alles willen aangrijpen voor het goede doel.

Voor aanstaand weekend staat de laatste zware trainingsrit op de agenda. Nog één keer gaan we onszelf testen middels een rit van 300 kilometer rondom Haaksbergen. Alzheimer heeft een Vergeet-Me-Niet logo dat symbool staat voor hun campagne en bij ons is het idee geboren de route op de kaart eruit te laten zien als dit Vergeet-me-nietje.

Haaksbergen is de kern, en we fietsen 5 lussen van elk ongeveer 60 KM om vervolgens weer nabij Haaksbergen te komen. Op deze punten kunnen dan andere (minder goed getrainde fietsers) die de actie wel een warm hart toedragen aansluiten en/of afhaken om op deze manier ook een deel van de route mee te fietsen met de ‘zwoegers’…. Daarna moet het qua trainen klaar zijn. Het 2E weekend zomerfeesten is een rustweekend, komt dat even goed uit…. 😊

Zoals ook bij de Alpe d’HuZes actie is er ook bij deze Alzheimer actie een website voor elke deelnemer waarop je zelf blogs kunt schrijven om je donateurs te informeren over wat je allemaal doet voor je actie. Daarbij is er een overkoepelende site voor het gehele team. Middels de persoonlijke pagina’s is iedereen in staat gesteld om zelf donaties te verzamelen. Daarnaast hebben we als organisatie de nodige sponsoren benaderd voor het mogelijk maken van een eigen fietstenue en hebben we een bidon actie gehouden tijdens de Mei markt in Haaksbergen. (Hier kon je voor 10,- Euro een bidon kopen die gevuld was met minimaal 2 prijzen variërend van tegoedbonnen voor een tas fruit of zak bolletjes tot aan gratis APK’s of dinerbonnen voor 4 personen.)

Prijsvraag
Mark: “Eén van de dingen die nog openstaat voor mezelf is de Kilometerprijsvraag. Deze prijsvraag heb ik georganiseerd met het doel om uiteraard nog wat extra sponsoring binnen te halen. Het idee is dat je een schatting doet van het aantal kilometers dat ik gefietst heb vanaf 1 januari 2024 tot en met wanneer we over de streep komen na de rit van 365KM op 29 juni”. Het is wel de bedoeling dat je daarnaast dan een donatie doet op mijn actiepagina. Het zou natuurlijk mooi zijn dat er zoveel mogelijk mensen meedoen hieraan…. 😊

Hiervoor zijn door een aantal Hengeveldse ondernemers leuke prijzen beschikbaar gesteld.

Prijzen
De eerste prijs, een volledig verzorgde avond bij de Kolenbrander voor 2 personen met een Preuverie menu incl. drank, de tweede prijs een compleet verzorgd BBQ-pakket voor 4 personen van Keurslagerij Brummelhuis en als derde prijs naar keuze van de winnaar een Wijn- of Bierpakket van Wijnhuis de Deurne. Dus doe een donatie en schat de kilometers om mee te dingen naar deze leuke prijzen. VUL HIER JE GESCHATTE KM-STAND IN vanaf hier kun je dan vervolgens doorklikken naar de actiepagina om daar een vrije donatie te doen. (Zonder donatie kun je niet meedingen naar de prijzen helaas! Als je al een donatie gedaan hebt, kun je uiteraard zo meedoen en hoef je niet opnieuw een donatie te doen!).

We wensen Mark en zijn fietsmakkers veel succes tijdens de monsterlijke rit op 29 juni. Wil je hen steunen, doe dan nog even mee aan de door Mark georganiseerde prijsvraag via bovenstaande link!