Acht avonden lang: ‘Naar Raya als ik uitga!’

Raymond Wegdam gaat zo’n 8 avonden, met assistentie van onder andere Stijn en  Lyss ten Heggeler Café ‘t Kooltje draaien. De eerste keer zal op vrijdag 20 oktober zijn, zaterdag de 21e de tweede. Alhoewel er tijdens de jaarverkoop van de revue al proef is gedraaid. Raymond:

“Al jaren vraag ik mij af hoe het zou zijn om een café te draaien. Dat gasten zich welkom voelen, van jong tot oud, van boer tot zakenman, op klompen of in pak. Het is ook mijn drijfveer dat mensen met plezier hier komen, meedenken over de muziekkeuze en op de wenken bediend worden. Een café met een thuisgevoel, de huiskamer, waar het in de winter heerlijk warm was. De sluitingstijd is van tevoren bekend, ook al zitten er nog maar één of twee. Die kans krijg ik nu van Brian Kuipers! Het is aan Hengevelde of het een vervolg gaat krijgen. Het motto van Wegdamnieuws zou zo maar op ‘t Kooltje kunnen slaan in de toekomst:

Veur en deur Hengevelde!

Er komt een kleine bar in ‘t zaaltje van ‘t Kooltje, de weg naar het toilet blijft open en bij drukte kan er gebruik gemaakt worden van het toilet in de bistro. Ik zit te denken aan iets van een tablet waarbij de gasten de muziekkeuze mede kunnen bepalen maar wel met een volume dat er vier mensen samen een gesprek kunnen volgen. Dat de sfeer later op de avond dit zou kunnen veranderen, uiteraard.

Gekkigheden als een vaatje Krombacher, een vijvertje met bier waar de biertafel van ‘t Kooltje zich mooi voor laten lenen behoort tot de mogelijkheden. De gasten zullen in die acht avonden ook zeker een klankbord vormen, vandaar die slogan!

Een mini kaart met borrelhapjes tot een bepaald tijdstip is ook een van de ideeën.

Maar ook, mochten de gasten suggesties hebben, kom er vooral mee! Een echte Wegdammer wand bijvoorbeeld: Kom met plannen!”

Mochten er mensen zijn die denken: Ik zou wel een keer of vaker op de zaterdag mee willen draaien? Laat het vooral weten!

De planning van de 8 avonden is nog niet helemaal rond, maar allen zullen ruim op tijd worden aangekondigd op Wegdamnieuws en op social media!
Vrijdag aanstaande worden de agenda’s naast elkaar gelegd en zal de planning zo snel mogelijk bekend gemaakt gaan worden.

Kom der bie!