BEO logopedie bestaat 10 jaar

In een camper op de camping in de duinen van Katwijk is 10 jaar geleden BEO-logopedie ontstaan.

De collega’s, toen nog in loondienst, Milou Derkman en Angela Hoogstrate hebben in die camper het plan om samen in een eigen praktijk verder te gaan uitgewerkt.

Het doel dat ze voor ogen hadden is iedereen vrij en gemakkelijk laten communiceren. Voornamelijk voor mensen met een beperking zagen ze hier voor kansen. Ze namen wat risico, gingen uit loondienst en met wat ondernemingszin was er al snel te veel werk voor twee logopedisten. Het eerste personeelslid was een feit.

Inmiddels bestaat de praktijk uit 14 logopedisten die in verschillende vestigingen door heel Twente werken. Van Enschede tot aan Diepenheim, van Ootmarsum tot aan Boekelo overal is nu de expertise van de collega’s van BEO-logopedie te vinden.

De logopedisten van BEO-logopedie doen net een stap meer voor hun cliënt, die vrije en open, gemakkelijke communicatie staat als doel echt voorop.
Of het nu is met het aanleren van een /s/ of het ondersteunen van de communicatie met een oogbesturingscomputer, voor alle logopedische problemen is er een ervaren logopedist te vinden.
Binnen het team is veel expertise te vinden, zoals het begeleiden van baby’s en jonge kinderen met slikproblemen en het ondersteunen in de afbouw van sondevoeding. Maar ook stotteren, het afleren van een verkeerde slik en het ondersteunen van ouderen met problemen in de communicatie is dagelijkse kost.
Daarnaast geven ze gebarenles en cursussen voor ouders voor het leren stimuleren van de spraakontwikkeling van je kind
Kortom, er is steeds een gespecialiseerde collega die kan helpen!

Om het 10-jarig bestaan te vieren krijgen alle cliënten die in de eerste week van maart een logopedische behandeling ontvangen een attentie. Om het jubileum te vieren zal ook het hele team feestvieren.
Op Instagram en Facebook zullen er ook feestelijke activiteiten zijn, houd deze media dus in de gaten!