Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

Brandweer Twente start een grote wervingscampagne voor vrijwilligers. Want de brandweer is op zoek naar nieuwe collega's: mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend, dankbaar maar kan ook zwaar zijn.

Naast een reguliere baan of bezigheden op zoek naar uitdagend werk? Word dan vrijwilliger bij de brandweer. Brandweer Twente zoekt namelijk nieuwe collega's . In de maand maart vindt er een grote wervingscampagne plaats. ‘We zijn altijd op zoek naar goede brandweervrijwilligers. Om vanuit de 31 kazernes 24 uur per dag paraat te staan kunnen we altijd wel mensen gebruiken' aldus Ron de Wit, plaatsvervangend commandant van Brandweer Twente.

Op dit moment zijn er ongeveer 800 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega's hebben zij het afgelopen jaar circa 6.000 incidenten bestreden. Daarbij ging het om onder andere het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.
Een vrijwilliger bij de brandweer doet precies hetzelfde werk als de beroepscollega's. Je kunt  opgeroepen worden voor een uitruk. Meestal gebeurt dit 's avonds, 's nachts of in het weekend. Maar ook alarmering overdag kan voorkomen. Daarom is het belangrijk dat ook de eventuele werkgever van de vrijwilliger akkoord is met een baan als vrijwilliger bij de brandweer.

Niet vrijblijvend
Het woord ‘vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt
er op de vrijwilliger gerekend. Er is dus wel een opkomstverplichting. Ook zijn er wekelijkse
oefenavonden en is het volgen van een vakopleiding verplicht. Voor zowel oefen- als uitrukuren
wordt een vergoeding ontvangen. Daarnaast ontvangt een vrijwilliger een vaste (jaar)vergoeding.

Kom naar onze informatieavond
In heel Twente organiseren we informatieavonden waar meer informatie te krijgen is over het werken bij de brandweer, de oefenavond en de opleiding. Maar ook wat betekent werken bij de brandweer voor iemand, het gezin en de wergever. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om huidge brandweervrijwilligers te bevragen over hun ervaringen bij de brandweer.
De data, tijden en locatie vindt u hier. Hier staat ook meer informatie over onze organisatie en de uitgebreide vacature.