Creatieve Denise

Via de diverse sociale media en in de wandelgangen zag Wegdamnieuws de mooiste taart creaties voorbij komen (hieronder de foto’s) van Denise Hietbrink. “In het begin maakte ik voor kennissen en familie af en toe een taart en plaatste ik foto's daarvan op Facebook. Daar kreeg ik erg leuke reacties op en zo kwam het dat ik vaker gevraagd werd om taarten te maken voor anderen. Inmiddels heb ik al heel wat mensen blij kunnen maken met mijn baksels en veel leuke dingen mogen doen:Vorig jaar in december heb ik bij Rotink Kook en Kado koekjes gedecoreerd, op dezelfde dag mocht ik bij Bommel de Beer een mooie kraam vullen met lekkers voor Kika, bij de peuterspeelzaal hebben we een sweettable met cakepops en koekjes gemaakt in Paas thema en laatst heb ik bij Kim Rouweler een workshop gegeven ten behoeve van de diabeticrun die ze afgelopen zaterdag heeft gelopen met team Inreda. Allemaal erg leuk om te doen, maar het blijft een hobby.Soms moet ik nee zeggen, dan is er gewoonweg geen tijd of heb ik zoveel gedaan dat ik even pauze neem. Dan bak ik alleen nog bij Leo's, ook erg leuk om te doen!

Mijn eerste taart heb ik gedecoreerd bij een basisworkshop van Sweetycake in Hengelo voor Sams eerste verjaardag, inmiddels 4 jaar geleden. Twee jaar later ben ik hier ook de Wilton cursussen gaan doen en heb hier het 4*certificaat voor ontvangen.Zo leerde ik onder andere spuittechnieken, werken met fondant en suikerbloemen maken en heb ik er een heel leuk stel "taartvriendinnen" aan over gehouden.

Over het algemeen maak ik de meeste taarten voor kinderen, dat vind ik ook het leukste om te doen. Ik vraag altijd even hoe groot de taart moet worden (hoeveel personen) welke smaak en wat ze leuk vinden qua kleur en thema en daar ga ik dan mee aan de slag.Van alles komt er langs: Sesamstraat, zandkasteel, mickey/minnie mouse, paarden en ga zo maar door.Ik vind zelf de mooiste taarten stapeltaarten, meerdere lagen , daar kan je echt mee uitpakken.De lekkerste vind ik mijn chocoladetaart met aardbeicoulis en ganache.

Soms komt er een creatieve moeder (of kind) zelf een taartje maken, dan bak ik de biscuit en kunnen ze hem zelf vullen, bekleden en decoreren.Dat is altijd erg gezellig en het is leuk om te zien dat mensen er enthousiast van worden en zien wat er allemaal mogelijk is.Vaak denken ze dat het moeilijk is, maar het valt echt reuze mee en je hebt niet zo heel veel nodig om een leuk resultaat te krijgen.

Op dit moment heb ik nog een paar taartopdrachtjes in de agenda staan en ben ik zelf weer druk bezig met koekjes decoreren. Deze bak ik vaak van tevoren en decoreer ze pas als ik tijd of zin heb. Daar zit soms weken tussen en dat kan prima! Waar je met een taart vaak een bepaalde tijdsdruk hebt kun je koekjes rustig een tijdje laten liggen. Ze zijn lang houdbaar en met een klein beetje werk heb je een heel leuk effect.

In opdracht maak ik ze wel eens als traktatie, of voor mijn eigen gezin,  vooral kaneelkoekjes zijn hier favoriet.En waar menigeen het zonde vind om ze op te eten, is dat toch echt de bedoeling, eerst kijken en dan lekker opeten”.

Denise maakt naast taarten ook diverse koekjes, zie onder!