Dit weekend in Markvelde: het Dansclub Hand in ‘n Tuk Fest met DJ Rob Toonen en vele anderen

De paarse auto (zie bij lees meer) die de afgelopen maanden door de regio reed, verraadde het al: komend weekend vindt in Markvelde het Dansclub Hand in ‘n Tuk Fest plaats. Roel Hietbrink en Marco ten Pierik van de organisatie: “We liepen al langer met het idee om een eigen tentfeest te gaan organiseren, maar afgelopen zomer hebben we op zondagmiddag de knoop doorgehakt. Komend weekend is er niet veel te doen in de buurt en dus is het een ideaal moment voor ons festival.” Het festival begint relatief kleinschalig, zaterdagavond worden er ongeveer 200 bezoekers verwacht.  Een gezonde dosis humor en niet te beroerd om gekke ideeën uit te voeren, dat is in het kort Dansclub Hand in ‘n Tuk. Zo heeft een van de jongens zijn auto knalpaars geschilderd om reclame te maken voor het feest aankomend weekend. Verder zijn ze bekend om hun stickercampagne, die opgezet werd om de naamsbekendheid van hun Facebookpagina te vergroten. 
Komend weekend wordt op vrijdagavond afgetrapt met:

Tuk Live, een bandjesavond waarbij drie beginnende bandjes een podium krijgen. De avond begint met de bandjes Framed en Safasj, waarna Take Some met een mix van pop en rock zal de avond afsluiten. Zij speelden eerder dit jaar al op de zomerfeesten van Haarlo, Borculo en Geesteren.


De headliner op zaterdagavond is zonder twijfel DJ Rob Toonen. Van Mallorca tot FC Twente, overal waar hij komt zet hij de zaal op z’n kop. De organisatie is erg blij dat ze deze dj, die zaterdagmiddag nog in de feesttent op de Military draait, hebben weten te strikken. Op beide avonden zullen verder nog enkele lokale dj’s het voor- en naprogramma verzorgen.
De feesttent staat op het sportveld, schuin tegenover het schoolgebouw in Markvelde. Op vrijdagavond is er gratis entree, op zaterdagavond bedraagt deze €5,-.

Meer informatie is te vinden via facebook.com/handintuk  en www.markveldsbelang.nl