Dodenherdenking Hengevelde drukbezocht

Nederland stond donderdag op de Dam in Amsterdam, bij oorlogsmonument in Hengevelde en op andere plekken in het land stil bij de slachtoffers die vielen in de Tweede Wereldoorlog en in oorlogssituaties daarna.
In Hengevelde werd de bijeenkomst geopend door Wegdammer Jan Put, die benoemde dat de Tweede Wereldoorlog elk jaar een jaar verder wegraakt uit ons geheugen, maar benadrukte dat het van belang is om hier elk jaar bij stil te blijven staan. Gezien de opkomst op deze avond lijkt dit voor de komende jaren wel snor te zitten.

Zo heeft de basisschool in Hengevelde de goede gewoonte om in de naam van groep 8 het oorlogsmonument te onderhouden. Aangezien de kinderen van groep 8 binnen afzienbare tijd overgaan naar de middelbare school, was deze bijeenkomst een uitstekend moment om het onderhoud symbolisch over te dragen. Dit gebeurde in de naam van Lois Workel van groep 8 en Hanne Koebrugge van groep 7. Zij hielden hierbij een keurig woordje zoals terug te luisteren is op de gemaakte video.

Lois Workel en Hanne Koebrugge aan het woord

Eveneens hield Apollonia Sligman van de Pvda Hof van Twente een woord, welke eveneens via de gemaakte video terug te luisteren is.

Apollonia Sligman aan het woord

Nadat de traditonele twee minuten stilte in acht waren genomen en de last post ten gehore werd gebracht, (de trompettiste was oud -Hengeveldse Anneke Elferink) kon in navolging van de kinderen van de Petrusschool een bloem of krans leggen ter nagedachtenis aan de doden. Helaas was Amuzant afwezig bij de editie van 2023, laten we hopen dat we ze volgend jaar weer mogen verwelkomen. Hieronder enkele foto’s waar ook te zien is dat ook bij W.V.V.34 keurig twee minuten stilte in acht werden genomen.

Gedichten namens de Petrusschool