Drie Prinsen blikken terug op een ‘woest’, ‘fantastisch’ en ‘geweldig’ weekend

Carnaval is voorbij, de sleutel is ingeleverd. Na Carnaval begint het vasten, te beginnen op Aswoensdag. Een periode van bezinning en reflectie, maar ook terugblikken! Wegdamnieuws heeft de drie prinsen; Robert ten Thije van Bentelo en tevens Hofprins; Mark Escher van Goor en Edwin Tuinte van Hengevelde gevraagd om een korte terugblik. Dat is bijna gelukt, bij Edwin is van een korte terugblik geen sprake! Als laatste dan maar:

Hagmoll'nlummels -Robert ten Thije: ”Ik kijk terug op een fantastisch weekend 
We hebben van 's morgens vroeg tot ‘s avonds laat carnaval kunnen vieren. Met mijn vrouw, de kinderen, familie, vrienden, buren, collega's en natuurlijk de Hagmoll'nlummels. Echt geweldig. Erg mooi ook om dit samen met onze zusterverenigingen samen te vieren in de hof.
Vrijdag een mooi feest gevierd met en bij Sterzo.
Zondag en maandag bij de Höftemennekes op bezoek geweest en zaterdag waren beiden verenigingen bij ons op bezoek bij het xl carnaval. Top!
Al met al een weekend om nooit te vergeten!”

CV Sterzo-Mark Escher: ”Het was een woest carnaval! Met enkel hoogtepunten"


De straatactie, die matig begon maar uiteindelijk super is opgelost; een verhaal voor het leven.
Toen wij zaterdag in Hengevelde terugkwamen was het een gigantisch feest, in letterlijk 2,3 seconden hadden wij de hele Herberg op de kop staan: Precies volgens mijn motto! Maar ook in de Lutte en Neede was het super.
Drie "Hengeveldse" was leuk omdat je elkaar al kent. Tijdens kennismaking was al wel duidelijk dat het een mooi jaar zou worden
.
Tip mijnerzijds, mocht je ooit gevraagd worden om prins of prinses te worden: Doen!”

Edwin Tuinte: "Wat hebben we gelachen en genoten"
 
”Wegdamnieuws heeft mij gevraagd om kort mijn ervaring over het carnavalsweekend samen te vatten. Helaas is het voor mijn niet mogelijk om zo’n geweldig weekend kort samen te vatten. Hieronder dan ook Claudia en mijn ervaring van afgelopen weekend.
Carnavalsweekend 2020
Prinses Claudia en ik hebben dit jaar carnaval van een andere kant meegemaakt en wat hebben we gelachen en genoten. Het onderlinge contact binnen de Höftemennekes en met de zusterverenigingen CV De Hagmoll’n Lummels en CV Sterzo was super.
Het begon donderdag al goed toen bijna alle dames binnen onze vereniging met Prinses Claudia meegingen naar het Altweiberfest in Graes Duitsland.Donderdagavond werden we met veel bombarie door de Jonkheer en Jonkvrouw opgehaald om de zaal bij De Gebrande Waateren te keuren. De zaal werd goedgekeurd.
Vrijdagmorgen moesten we vroeg op, voor het ziekenbezoek. Na het afronden van het laatste ziekenbezoek, gauw even opfrissen om op tijd klaar te zijn voor de 55+ Carnaval.
Het optreden van de Prinsengarde vonden wij 1 van de vele hoogtepunten van die middag.
Vrijdagavond waren we door CV Sterzo uitgenodigd en werden hartelijk ontvang door Prins Mark en zijn gevolg. Het was een leuke avond en voor ons gevoel moesten we alweer veel te vroeg naar huis.
Zaterdagmorgen ook alweer vroeg uit de veren om met het hele gevolg richting het gemeentehuis te gaan. Nadat we met de hele stoet op de Schoolfeestweide waren aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Burgemeester Nauta. De raadzaal was tot de nok toe gevuld en na het optreden van de verschillende dansmarietjes was het o.a. aan mij de eer om mijn Proclamatie voor te lezen.

Na dit, voor mijn gevoel, met goed gevolg te hebben afgerond, was het aan Prins Robert van de Hagmoll’n Lummels om de sleutel in ontvangst te nemen.


Mark Escher in aantocht op het gemeentehuis

 
Na het hijsen van de vlaggen en het drinken van een biertje was het voor ons wederom tijd om naar Hengevelde terug te gaan en ons klaar te maken voor de Kinderoptocht en het kindercarnaval.
Ondanks de harde wind waren er veel kinderen die meeliepen in de optocht. Onze kinderen Lieke en Siebe en mijn ouders Henny en Jo mochten mee op de Prinsenwagen en ze hebben alle 4 hier volop van genoten. Aangekomen bij onze residentie ging de kindercarnaval in een volle zaal van start. Er werden leuke spelletjes gedaan en er waren beregoede optredens van diverse groepen. Voordat Claudia en ik het wisten was de middag alweer voorbij. Gauw even wat eten en om 20.30 uur in de taxi na Bentelo. Hier stond Prins Robert en zijn gevolg ons op te wachten om er samen een leuk feest van te maken.

Robert ten Thije in aantocht bij het gemeentehuis
 
Toen we om 00.30 uur in onze residentie ging voor ons het dak er echt af. Er stond een goeie zanger op ons te wachten, die wist hoe je een feessie moet bouwen en dat hebben we dan ook maar gedaan.
Op een gegeven moment kwam Prins Mark en zijn gevolg ook nog in onze Residentie. Met de dames en heren uit Goor hebben we gedanst, gehost en meegezongen. Claudia en ik hebben hier volop van genoten.
En toen was het alweer Zondag, ons Prinsenbal stond voor de deur. Door de wijzigingen in het programma wisten Claudia en ik niet hoe dit zou uitpakken. Maar door de hoge opkomst van familie, vrienden buurt, collega’s en overige bekenden werd dit voor ons de topmiddag/avond waar wij op gehoopt hadden. CV Sterzo en CV De Hagmoll’n Lummels waren ook weer aanwezig en het ging door tot in de late uurtjes. De zaal was vanaf het eerste begin vol en er werd direct volop gefeest.

Ook door onze buurt, die zicht feestelijk in het Rood, Wit, Blauw of Zwart, Rood, Goud hadden uitgedost. Claudia en ik hebben dit echt gewaardeerd.
Mijn kameraden, De SchlagerFreunde, hadden zich met hun eigen statafel strategisch in de zaal gepositioneerd om niks van het feestgedruis te missen.
Een groot aantal van mijn collega’s waren ook op mijn uitnodiging ingegaan en hun was ook te zien dat zij genoten, en wij dus ook.


De vriendengroep van prins Edwin
 
Maandagmorgen om 09.30 uur was mijn adjudant wederom vroeg aanwezig om ons op te halen. Het oprit van Prins Mark moest er opnieuw ingelegd worden. Door het vakmanschap van enkele leden van De prinsengarde lag de oprit er in “notime” in en werd het voorzien van ons logo.
Daarna met alle leden van de vereniging de bus in om de optocht in Ochtrup Duitsland te gaan bekijken. Ondanks het slechte weer hebben Claudia en ik genoten van de optocht en van alles dat er omheen gebeurde. Nadat we afscheid hadden genomen in Ochtrup, hebben we nog een biertje gedronken in de Gebrande Waateren. Weer was er weer een mooie en gezellig dag afgesloten.
 
Dinsdagmorgen stonden de dames van de Visboer om 11.00 uur ons al op te wachten om ons te voorzien van Haring en Kibbeling. Met een groot deel van vereniging in de bus naar het zwembad van Markelo voor het traditionele zwemfestijn. Om 18.00 uur was iedereen weer op het gemeentehuis aanwezig om de sleutel terug te brengen en om kort na te praten over dit geweldige carnavalsweekend.
Daarna hebben wij het weekend afgesloten met een gezellige avond bij de Gebrande Waateren.
Voor Claudia, de kinderen en voor mij, was dit een ervaring om nooit meer te vergeten. Onze dank gaat dan ook uit naar ons Adjudanten paar Anne en John ten Heggeler. Zij stonden dit weekend altijd voor ons klaar. Tevens bedanken wij het bestuur van CV De Höftemennekes en President Frank de Wit voor het organiseren van dit grandioze weekend. Wij danken ook Casper en Janne van Herberg De Gebrande Waateren voor hun gastvrije ontvangst!"
 
Bedankt en 3x ALAAF!
Prins Edwin I en Prinses Claudia.