Gezondheidscheck aanstaande woensdag: Iedereen is welkom!

Gezondheidscheck en maatschappelijke markt

Iedereen is welkom is maar als je wilt deelnemen aan de gezondheidscheck dan vooraf aanmelden via seniorenhengevelde@gmail.com of bellen met Paul Wegdam tel. 06-57762087.

Woensdag 20 september 14.00 uur, locatie Sportpark Rupertserve

Op woensdagmiddag 20 september organiseert Senioren Hengevelde in de kantine en op de velden van Rupertserve aan de Bretelerstraat in Hengevelde de gezondheidscheck  en maatschappelijke markt. De kans om uw gezond- en fitheid gratis te testen. Tussen 14.00 en 16.00 uur staat een divers team klaar om na afloop van de testen u een passend advies te geven. De inloop is vanaf 13.45 uur waar de koffie/thee voor u klaar staat.

 

Programma:

De middag start met een plenaire aftrap om 14,00 uur.  Deze is in handen van Henk Abels, verbonden aan Salut.  Hij zal o.a. een toelichting geven op de effecten van een goede positieve en lichamelijke gezondheid en welke mogelijkheden in uw directe omgeving zijn om dit, al dan niet met (financiële)steun van overheid, te verbeteren of te bereiken.

Rond de klok van kwart over twee is er ruimte om informatie op te halen bij de aanwezige professionals en/of kunt u meteen starten met de gezondheidscheck. Deze check is onderverdeeld in 3 categorieën. U start met de algehele fitheidstest met focus op uithoudingsvermogen, lichaamskracht en lichaamswaarden. Onder andere uw bloeddruk en glucose (suiker) worden gemeten. Aansluitend is de valrisico test, waarbij u gewezen wordt op de mogelijkheden uit het programma GALA en komt Positieve Gezondheid aan bod. Hoe ziet u uw eigen gezondheid? Hoewel de 3 categorieën samen het beste beeld geven van uw algehele gezondheid staat u vrij om enkele onderdelen van de testen over te slaan. Niets moet, alles mag!

Proeftraining:

Gedurende de middag kunt u ook kennis maken met enkele van het 55+ sportaanbod welke Hengevelde te bieden heeft. Walking Football, Powerwalk en/of Jeu de Boule bieden u de mogelijkheid om een korte proeftraining mee te doen. Dus doe makkelijke kleding en schoeisel aan (trainingspak/schoenen mag, maar is niet verplicht) en doe gezellig mee!

Aanmelden?!:

Aanmelden is niet verplicht maar wel erg prettig voor de organisatie om een inschatting van het aantal deelnemers te krijgen.  Wilt u hiervoor een mail sturen naar Paul Wegdam, seniorenhengevelde@gmail.com of via app/tel naar Paul 06-57762087

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Fysiotherapie praktijk Noordman, Salut, Huisartsenpraktijk Jaspers, Voetencentrum Wender, Juce Mariska Tuinte, Inner Circle Training Susan, AssisTH verenigingsondersteuning en de lokale sportverenigingen.

Klik op de afbeelding voor een volledige weergave