Hengeveldenaren in Ecuador voor goede doel

Carlijn Assink, is tweede paasdag samen met haar broer Ard naar Ecuador vertrokken om daar twee maanden vrijwilligerswerk te doen en daarna nog een maand te reizen. Ze zijn als vrijwilligers betrokken bij het project Katitawa.

Carlijn geeft er ondere andere engelse les aan de kinderen. Dit doet ze in het spaans. Ze wil er de bibliotheek gaan herinrichten en proberen computerlessen op te zetten. Ard is vooral werkzaam in de bouw en maakt stapelbedden (foto boven). Carlijn en Ard verbleven in een oud vrijwilligersgebouw, maar moesten daar uit. Momenteel huren ze een verblijf, maar ook hier moeten ze deze maand vertrekken. De stichting is een nieuw vrijwilligersgebouw aan het bouwen dat nog lang niet af is. Het gaat langzaam omdat er weinig geld is. Carlijn vertelt: "Als jullie willen kunnen jullie het project Katitawa steunen! Via de website http://katitawa.blogspot.com/p/support-us.html kun je lezen wat we hier allemaal doen en hoe je ons kunt steunen."

Maar wat zijn de mogelijkheden en wat gebeurt er met het gedoneerde geld? "Zo kan je bijvoorbeeld een steen kopen voor het nieuwe vrijwilligershuis. Ze zijn er al een tijd mee aan het bouwen, maar het gaat langzaam omdat er weinig geld is. Momenteel huren we een huis voor de vrijwilligers, maar daar moeten we deze maand uit. Aangezien het aankomende huis nog niet af is, wordt het een beetje kamperen. Een steen is 25 dollar, ongeveer 18 euro. Je kan er je eigen tekst op zetten, die ze hier dan op een plakaat laten maken. Je kan ook gewoon een klein beetje anoniem doneren, zonder verder iets te hoeven of moeten. Op de doneerpagina staat stap voor stap hoe je dat kan doen. Je moet een paypal account aanmaken."