Hennie Varenbrink blijft zwaaien

Voor velen komt er een einde aan de traditionele gang naar de ijssalon van Hennie en natuurlijk een beetje (super)Truus ter Avest. Hennie gaat genieten van zijn AOW. Hennie Varenbrink: ”Ik ben nu 67 jaar oud, maar er zijn meerdere redenen die bijdragen een deze keuze. Lichamelijk wordt het allemaal wat minder. Zo moet ik bijvoorbeeld op korte termijn geopereerd worden aan de knie en zo zijn er nog wel meer lichamelijke ongemakken. Als ik personeel in moet zetten dan blijft er achter de streep te weinig over aan het eind van het seizoen. In acht genomen dat de laatste jaren al niet zo rooskleurig zijn verlopen is wat mij persoonlijk betreft de keuze snel gemaakt.”

Wat gebeurt er met het pand en de ijsmachine? Hennie: “Het pand wordt nu volledig gehuurd en ingericht door Hans Mulder van de Bloemruiker. De ijsmachine is overgenomen door Jan Assink. Ik hoop dan ook dat de ijsliefhebbers de weg zullen vinden naar de Kanderij. Wij hebben altijd goede berichten ontvangen over ons ijs.” 

Wat deden jullie nu anders dan anderen wat de bereiding van het ijs betreft? Hennie: ”Wij lieten het ijs altijd “voorrijpen”. Dit proces kan ook automatisch gedaan worden door de machine, maar wij deden dit nog handmatig. Gewoon in een emmer; langdurig blijven roeren en dan enige tijd in de koeling."

Namens de redactie: Hennie Varenbrink een prettige AOW gewenst.