Houtdorp dag 2: Na regen komt Leo’s!

De tweede dag van Houtdorp begon met donkere wolken aan de lucht. (KLIK HIER VOOR DE FOTO'S) Na een paar kleine buien kwam de regen met bakken uit de lucht. Verschillende groepen gingen schuilen onder de overkapping van Varenbrink, de carport van Koebrugge en in de mooie loods van de zomerfeesten. Natuurlijk waren er ook groepen die zich door de regen niet lieten tegenhouden en gewoon door bleven timmeren. Ze kwamen alleen even schuilen om ranja te drinken en de lekkere kaas en worst van slagerij Brummelhuis te nuttigen. Gelukkig konden de kinderen door de flexibiliteit van eetsalon Leo's al om 11.30 uur aan de patat en de frikandel, zodat ze na het eten konden genieten in het zonnetje en weer konden beginnen met bouwen. Het werd zelfs nog zo warm dat we wel afkoeling konden gebruiken en verrast werden door Gerard Workel die heerlijke vanille-ijsjes mee bracht voor alle kinderen en begeleiders.

De begeleiding is er maar wat druk mee

De hutten werden vandaag prachtig versierd door het vele stof dat is gebracht door verschillende inwoners van Hengevelde. Voor het maken van de katapult had Nieck Leferink binnenbanden verzameld. Morgen zullen de gemaakte katapulten uitgeprobeerd worden om 16.30 uur wanneer alle ouders de kinderen komen ophalen.
De EHBO had het weer mooi rustig en hebben naast de pleisters, natte doeken en pincetten niets uit de koffer hoeven halen.

Aangezien de weersvoorspellingen nog niet helemaal duidelijk zijn even een verzoek aan alle deelnemers....... graag droge kleding, handdoek en zwemspullen meenemen.