Marietje Mentink 40 jaar EHBO-er

Op de jaarvergadering van de Vereniging EHBO Stad en Ambt Delden werd Marietje Mentink gehuldigd met haar 40-jarig jubileum! Marietje zie je overal, op diverse Zomerfeesten, sportevenementen en noem maar op. Harry Groothuis namens de EHBO: “Al op 17 januari 1978 heeft ze haar diploma gehaald bij Vereniging EHBO Stad en Ambt Delden, van 1989 tot 2007 heeft ze ook een bestuursfunctie bekleed. Ze hield de presentielijsten van de herhalingslessen in Hengevelde bij in een schriftje zoals toen nog gebruikelijk was. Ook heeft ze jarenlang de diensten in Hengevelde, Bentelo en Wiene/Zeldam ingedeeld waarbij de moeilijk in te vullen diensten vaak voor haar zelf bleven, zo is zij. Je kon en kunt nog steeds bij evenementen een beroep op haar doen. Hiervoor heeft ze een onderscheiding van het Oranje Kruis ontvangen in de vorm van een speld en een bos bloemen van de vereniging”.
 
De EHBO-vereniging Stad & Ambt Delden is opgericht in 1950 en telt momenteel zo’n 50 leden. Deze leden zijn allemaal in het bezit van een geldig diploma Reanimatie/AED, die jaarlijks wordt geactualiseerd. Het houden van deze herhalingslessen Reanimatie/AED, in Delden en Hengevelde, behoort ook tot de kernactiviteiten van de vereniging. sinds enkele jaren bestaat ook de mogelijkheid om de herhaling in 1 dag te volgen, in de Twickelo school in Delden. De EHBO-vereniging verzorgt eveneens de herhalingslessen Reanimatie/AED voor de mensen die zijn aangesloten bij de Stichting Hart voor Delden.
De vereniging heeft als doel daar waar nodig eerste hulp te verlenen. De leden worden ieder jaar gevraagd om ondersteuning te bieden bij onder andere sportevenementen en zomerfeesten.