Nieuwbouw Nollen bereikt eindfase

Brood- en banketbakkerij Nollen bouwt in Hengevelde een complete nieuwe bakkerij waarbij de eindfase in zicht komt. Hoe ligt de planning Patrick de Wit? "De bedoeling is dat we eind november beginnen te draaien, in fases weliswaar maar toch. Op het Wegdam wordt enkel brood gebakken en wel volgens het zelfde proces als op de huidige locatie. Bij deze wil ik dan ook benadrukken dat er aan de smaak niets zal veranderen. Het enige verschil is dat de machines enigszins wat groter zijn." Wat zijn de activiteiten op de andere vestigingen wat bakwerkzaamheden betreft? Patrick:

"Op de overige vestigingen blijft men net zoals nu druk met het produceren van cake, koeken en slagroom bevattende producten. De bakkerij in Hengevelde krijgt vanaf eind volgende maand de ruimte erbij waar op dit moment het brood nog wordt geproduceerd. De machines druppelen binnen dezer dagen, afgelopen maandag is de stroom in het pand gekomen en de installatiewerkzaamheden, wat op dit moment de grootste post vormt, zijn in volle gang."

Komt er nog een apart inrit uitmondend aan de Goorsestraat? Patrick: "Nee, de huidige straat ’t Wegdam krijgt een splitsing waar de doodlopende weg naar de bakkerij leidt, het adres blijft dan ook aan ’t Wegdam."

Ook de eerste werkzaamheden voor de koeltechniek zijn inmiddels afgerond. In een aparte machine kamer zijn de koelcompressoren voor de grote koel en vriescellen gemonteerd. Op het dak werden de geluidsarme condensors geplaatst. Naast de koelinstallatie voor de vriescel, de recoverycel en de koelcel ook de bevochtiging voor de deegbereiding. Emondt Multiclima wordt er ook een klimaatbeheersing voor de deegbereidingruimte en de kantoren aangebracht.