Opkomst vierde A.L.S tocht zeer mager

Vandaag, op tweede Paasdag, vond in Delden de vierde en laatste  editie van de wandeltocht ‘Wandel mee tegen ALS’ plaats. Geert Jansen, de man van Anne-Marie Jansen-Poelman:”De opkomst deze editie was helaas zeer mager. Desalniettemin was het een leuke tocht en tevens de laatste van dit jaar. We drinken na afloop nog even gezellig een biertje met elkaar. Toch is er met alle tochten bij elkaar opgeteld zo rond de 25000 euro opgehaald!”  Met de tocht wordt geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland die onderzoek doet naar deze ongeneeslijke ziekte. Dat de vierde editie in Delden plaatsvindt, is geen toeval. De route loopt langs het huis van Anne-Marie Jansen-Poelman. Zij is 46 jaar en kreeg vorig jaar de diagnose ALS.

De tocht startte om 10.00 uur bij het NS station van Delden en rond 12.00 uur was daar ook de finish. Voor alle wandelaars stond er na de tocht een ijsje klaar. Deelnemers konden zich van tevoren bij het station aanmelden, deelname bedroeg € 15,-.

De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan Stichting ALS.
De wandeltocht is een initiatief van Blèzi Cosmetics. Anne-Marie Jansen - Poelman is 2 jaar als distributeur werkzaam. Toen zij vorig jaar te horen kreeg dat ze ALS had, sloeg dat bij Blèzi eigenaresse Miranda Hazenberg in als een bom. Ze besluit dat ze in actie komt voor Anne-Marie en voor iedereen die de meedogenloze ziekte ALS heeft. "Omdat we haar een warm hart toedragen, organiseren we elke laatste zondag van de maand een wandeltocht van 10 km. Iedereen kan samen met het Blèzi team wandelen en zo ook in actie komen. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Zo hopen we op een betere zorgkwaliteit voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden.”