Riky in Roemenië dag 1

Na een lange voorbereiding van pak em beet een half jaar is Riky Schonenborg na 28 jaar weer aangekomen in ‘haar’ Roemenië. Op de dag dat de vrachtwagen met alle hulpgoederen arriveerde, dus met de planning was niets mis mee! De ontvangst was meer dan geweldig, hetzelfde geldt voor de gastvrijheid. De contactpersoon van Riky, de Hongaarse dominee uit Roemenië Deak Botond heeft alles tot in de puntjes geregeld. Mooie bijkomstigheid: Riky slaapt in een ruimte waar ’s winters de plaatselijke kerkdienst gehouden wordt.
De opslag van alle ingezamelde kleding bleek perfect geregeld te zijn, de samenwerking met de Roemeense hulporganisatie bleek al snel het ei van Columbus. Na een korte presentatie van de directrice van de organisatie ter plekke kon het uiteindelijke doel beginnen: De spullen op de juiste plek zien te krijgen. Samen met een medewerkster van de hulporganisatie ging Riky met haar gevolg ‘de boer op’. Het was ontroerend om te zien hoe dankbaar de mensen waren. Mensen die huilend de ingezamelde spullen in ontvangst namen.

ZIE DIT FOTOALBUM

 

Bij deze zigeuner families vonden de hulpgoederen een meer dan gretig aftrek

Daar tegenover was de armoede schrijnend, maar wel gelijktijdig een bevestiging van de noodzaak. Mensen die met zijn allen leven in een kleine ruimte waar gegeten, gekookt en geslapen wordt. Ze kwam op afgelegen plekken bij zigeuners en bejaarden, gehandicapten en vele kinderen.

Wat Riky nog graag wil vermelden: Super bedankt aan allen die ervoor gezorgd hebben dat deze actie zo’n succes is geworden. 6 maanden lang lagen er dagelijks zakken en dozen voor de deur waarvan je niet kon zien wat er allemaal in zat. Maar na alles in dozen te hebben gepakt is gebleken: Zonder uitzondering waren de spullen meer dan goed! Het vertrouwen in de mens heeft zich meer dan uitbetaald waarvoor allen super bedankt!

Op naar dag 2!