Senioren Hengevelde enthousiast over opening seizoen.

Zo’n 100 senioren waren woensdagavond naar de Hebo kantine gekomen om de eerste seizoen avond bij te wonen. En ze werden niet teleurgesteld. In zijn welkomstwoord meldde de voorzitter dat er weer een evenwichtig programma is samengesteld met voor elk wat wils, voor jongere en oudere senioren. Ook werd het feit dat we in de huidige tijd niet langer het digitale contact kunnen ontlopen, benadrukt. Niet elke senior is er al volop mee bezig. Mailen, website en appjes zijn begrippen die schoorvoetend gehanteerd worden. Er is echter geen keus. Willen we mee blijven doen en op de hoogte blijven van de dingen om ons heen, dan is een bepaalde basisvaardigheid op de computer of iPad noodzakelijk. Zeker nu ook De Höfte gaat verdwijnen.
Het bestuur biedt graag de helpende hand door hulp te bieden in de vorm van een kleine cursus:
Belangstellenden worden daarom uitgenodigd om woensdag 11 september om 10.00 uur naar De Marke te komen om daar te horen wat die hulp inhoudt.
Verder zijn alle leden op 25 september uitgenodigd door onze basisschool, om eens een halve morgen mee te kijken hoe het moderne onderwijs in Hengevelde vorm krijgt. De directeur geeft uitleg en de kinderen zelf zullen de senioren meenemen in en rond de klas om de schoolse sfeer te proeven.

Nadat de voorzitter zijn verhaal had verteld, was het de beurt aan het duo Susan Waanders en Jan Ottink, om de aanwezigen te vermaken met hun prachtige luisterliedjes in onze eigen streektaal. Jan is vooral de schrijver van deze liedjes.
Samen wisten ze de volle zaal van begin tot het eind te boeien met soms romantische en bezinnende, dan weer met aandoenlijke en herkenbare teksten. De zaal toehoorders waardeerden dit optreden op het eind dan ook met een stevig applaus.
En natuurlijk waren de pauzes met een hapje en een drankje weer de momenten om elkaar bij te praten over alles wat ons zo bezig houdt. Gezelligheid dus volop.

Een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is.