Twee avonden een vol Kulturhus: Fenomenaal!

Rond de 1100 bezoekers, 470 op de vrijdag en rond de 620 op zaterdag hebben, verdeeld over twee avonden mogen genieten van een bomvol bijna 4 uur durend avondvullend programma. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) Regisseur Debbie Kiezenbrink:
”Ik denk dat we een heel gevarieerd programma hebben gedraaid met voor zowel oud als jong wat wils. De show liep zowel vrijdag als zaterdagavond goed, we hebben dan ook een prima voorbereiding gehad. We zijn in de laatste week van de bouwvak al gestart met de voorbereiding en wel bij 't Kooltje. De nieuwe mensen, Wout Nollen, Gijs Veldhuis, Iris Leferink en Marieke Vogt hebben het super opgepakt!”
Hieronder een uitgebreid verslag van de Hengeveldse Revue 2019:
 
De aftrap werd gedaan door een imitatie van Harm Jan, Bert en Roel. Zij maken jaarlijks een wandeling van drie of vier dagen door de Achterhoek en Twente met een ezel en deden deze zomer ook Hengevelde aan. Zo was dan ook de opkomst en menig Wegdammer kon ‘op een beurt’ rekenen, onder andere Frida S. met haar dubbele dieet!
 
Als 2e was de 'eer' aan aan Bennie en Frans! Het begon met  Gijs Eijsink, die schreef eind december 2018 een artikel op deze website een week later was het de Twentsche Courant Tubantia bij de pensionado's op bezoek. Vervolgens waren de heren zelfs op het landelijke nieuws. EenVandaag, het actualiteitenprogramma van Nederland 1 kwam langs en maakte een reportage. De uit Bentelo afkomstige verslaggever Floris Prenger was de verslaggever. En dit weekend was dan uiteindelijk de de kers op de taart: De Hengeveldse revue!
 
De oplossing voor de invulling van de kerk in de toekomst werd op ludieke wijze bezongen door Anke Gerritsen, Marjon Stokkers en Judith de Witte. De combinatie van de lieve gezichtjes met de hier en daar pittige teksten maakte het plaatje compleet!
 
Na het optreden van ‘onze dansmariekes’, dit met de prachtige choreografie van Ilse Veehof was de traditie aan de beurt:
 
 
De Kuiertonne van Frank de Wit! Het landelijke nieuws was prachtig verweven met de uitglijders in Hengevelde van het afgelopen jaar waarbij het advies van Frank aan Suze van Cousant eruit sprong: Om in het komende jaar alles te kunnen winnen zou ze maar een hectare mais moeten gaan verbouwen, dan kon ze ook deelnemen aan de verkiezing van de langste maisstengel bij Herberg de Gebrande Waateren!
 
Na het ijzersterke optreden van Frank werd het publiek een spoedcursus vloggen aangeboden; Jolijn Rotink en Ivo ten Thij o/g Boonkkamp werden als typetje uitgebeeld hetgeen als zeer herkenbaar werd gezien in de zaal! Ook Jo Hoesstee, Gerben, Lars en Jan van ’n Houw maakten onderdeel uit van deze sketch.
 
De laatste act voor de pauze was voor Jacco Kiezenbrink,  hij nam (bijna) alle bijnamen van Hengevelde onderhanden. De hilariteit was de herkenning maar ook de manier van presenteren gaf aan dat Jacco zich thuis voelde op het podium.
 
 
Direct na de pauze werd het donker in sporthal de Marke; Obers moesten verplicht pauzeren en er werd om absolute stilte gevraagd: Het was inderdaad een spectaculair geheel op podium dat naar verluid tot in den treure is geoefend met een indrukwekkend eindresultaat!
 
Daarna was de beurt aan Kasper Put en Jacco Kiezenbrink die als reactie op de actie een ludieke veiling op het toneel brachten. Afgelopen voorjaar was bij WVV 1 het idee geboren om met een voltallig selectie richting Mallorca af te reizen. Hiervoor ontbraken bij velen de liquide middelen, dus werd er een jeugdteam gecharterd om loten te verkopen en zou er een veiling georganiseerd worden na een wedstrijd van het eerste elftal. De reis was immers al geboekt….
Dit ‘briljante’ idee kon dus rekenen op een ludieke reactie van het revuegezelschap!
 
Dan de inmiddels traditioneel geworden film met dit jaar als titel: 'Once upon a time in Hengevield'. Een ware western met humor, drank, sex en geweld! De kogels en de bloedspetters vlogen de toeschouwers om de oren en ere wie ere toekomt: Bas Kuipers heeft er een waar spektakelstuk van gemaakt!
 
Hilarisch was de act van Marieke Ottenschot met haar spreekbeurt over: Jawel.... kippen! Voor velen in de zaal kwam het deja vu gevoel helemaal los! De lichaamstaal, woordkeuze en presentatie van een meisje uit groep 6 dat een spreekbeurt moet doen! Klasse!
 
 
De Hengeveldse autorodeo mocht natuurlijk op termijn niet ontbreken op het repertoire van de laatste jaren! Tommels alias Tom Stortelder, Thijs Aarnink en Bart Brummelhuis speelden de hoofdrol waarbij tussendoor flink werd uitgehaal richting enkele dorpsgenoten.
 
Het muzikale tussenstuk na de break werd gevormd door de revueband met Surf muziek met in de hoofdrol Lennard Kiezenbrink. Hulde voor de schmink dames die er in een relatief korte tijd een mooie gedaanteverwisseling op het podium wisten te brengen!
 
Daarna was de beurt aan ’t Kooltje alwaar na de uitleg over de bekende Tinder app Hengevelde een aardig beeld heeft gekregen wie het bij de jeugd met wie doet, hoe vaak, waar en wanneer.
Menig Wegdammer moest het ontgelden in de ‘Tinder’ foto’s die op groot scherm in de zaal verschenen.
Meningen weren niet onder stoelen of banken gestoken: Positief of negatief!
 
De afsluiting was een parodie op het songfestival, gepresenteerd door Bart Eshuis en debutant Marieke Vogt ‘oet de Hoeve’. Acts als ABBA met Waterloo, Sandra met het lied J'aime la vie, Waylon met Ilse de Lange en Lenny Kuhr met de troubadour. Laat dit nu tevens de melodie zijn van ons slotlied!
 
 
 En zo kwam er een eind aan een turbulent avondje Hengeveldse Revue!